Huden er kroppens største organ – og da min hud er til den modne og tørre side, er jeg altså en ret tør een.

Mit forbrug af fede cremer er derfor stort og jeg er ofte på jagt efter noget effektivt og tålbart, når det aktuelle middel aftager i virkning, ofte i forbindelse med årstidernes skiften.

Da jeg har alvorlige reaktioner på diverse konserverings- og duftmidler, citrusolier og lignende, er det ikke altid nemt at finde et egnet produkt. (Læs evt. tidligere alvorligt indlæg).

Hud- og kropspleje

Mine skønhedsrutiner – måske nok lige lovligt stort og så meget sagt, men ihvertfald rutiner, er præget af utålmodighed og hurtig overståen.

Efter det daglige morgenbad, smører jeg fugtighedscreme i ansigt og lidt på kroppen – samt for alle skylds, en cremedeodorant i armhulerne.

Jeg børster også tænder og udfører samtidigt 30 squats, så er det gjort. Toilettræning er sagen.

Et indsmøringsprodukt jeg altid vender tilbage til – og som tilsyneladende virker bedst for mig om vinteren, er serien Paradoxe, fra det danske mærke Beauté Pacifique.

Hudkig

Her under deler jeg et hudløst ærligt og meget privat foto: Scanningen af min hud. (Udført af Beauté P.)

Det du ser, er synet af mit indre, under venstre kindben, i neutral ansigtsfolden.

Huden er meget meget flot, ifølge kosmetikeren.

Det på trods af moden alder, mit høje kage- og Baileysindtag og at jeg ikke er specielt OBS på grøntsager eller min færden udi solskinstimerne.

Mega rart at vide, at jeg ser godt ud, indeni – og altså specielt under huden.

Det er jo heller ikke det ydre der tæller, men det indre, det under facaden, det ved vi alle…

under huden

HudTest

Selve testen er smertefri og relativt hurtigt overstået. Lidt gelé på kinden, håndholdt apparatur køres henover og tværer det kølige fedtede stads ud  – smut…

På skærmen ses resultatet med det samme. Og gemmes til næste omgang scanning. Ingen snyd mulig.

Hudprodukter

Produkterne jeg sværger til pt. – og smart nok anbefales, er seriens Serum, Øjen- og Dagcreme + en Natbooster og All Over creme. Ikke specielt billige, men til gengæld virkelig enormt drøje i brug.

Serummet kommer jeg blot 1 dråbe af på hver kind og 1 i panden, det er rigeligt til min huds sugeevne og dagsdosis.

Cremerne skal der heller ikke anvendes meget af. Et tyndt lag på en pegefingerspids x 2, er nok til hele femøren.

Øjencremen bruger jeg yderst sjældent. Den har jeg ikke rigtigt fået øjnene op for endnu.

Hvorfor ved jeg ikke… det er nok det der med, at det bare skal gå lidt tjept. Ud og oplev, ikke så megen tid foran spejlet.

All Oversmørelsen bruger jeg selvfølgelig noget mere af, den kommer lidt på både krop, hænder og fødder. Og med hhv. fodstørrelse 39 og bagperron 36, går der større mængder til.

huden smøres

Under huden

Tørhed, linjer og rynker hører hudaldring til. Genetik og den forprogrammerede celledød spiller også en rolle i forandringerne. Det kan jeg ikke ændre på, blot forholde mig til – og efterhånden lære at acceptere.

Rynker generer mig ikke synderligt. Jeg har heller ikke fået så mange endnu, så det er jo let sagt – og smilerynker synes jeg nu, at der skal bør være.

Det der betyder noget, for mit velvære og udseende er, at jeg ikke er føler mig stram i masken og ellers, at jeg ser velplejet ud.

Så kan den der hudflugt sydover på kæbe, kinder og andre steder, blot fortsætte i naturligt tempo. Jeg er jo ikke 20 mere…

Over huden

Tjekker du forskellige hudlægers gode råd, om passen på rynkefri-hud, så er der faktisk kun ét godt råd og ét produkt, der rigtigt virker, nemlig:

Undgå solen imellem klokken 12 og 15  – og anvend solcreme, faktor 30, hver dag, hele året rundt.

Livsstilen har også stor indvirkning på hudens tilstand. Det kan ses, når folk ryger eller har dyrket overdreven solaire- og solbruningsbadning. Eller, siger dermatologerne, spiser og lever usundt og ikke drikker nok vand…

Her hopper min scanningsbeviste flotte hudkæde lidt af… – Jeg lever nemlig ikke særligt sundt, set ud fra et hudspektiv altså.

Jeg er meget udendørs, ofte uden solfaktor, solskin eller ej. Min kost er overrigelig på sukker og nærmest grøntsagsløs. Bortset fra popcorn, der til gengæld ofte er på menu’en.

Vand for jeg nok af, men nedsvælger samtidig Cola og Baileys i betragtelige mængder.

Røg har der været een enkelt gang, med et hashtagsug i min tidligere ungdom. Det tænker jeg ikke tæller med. Det røg også i løgnhalsen. Host.

Så… hvis jeg nu optimerede måltiderne med antioxidanter, grønt og nødder, holdt mig i skyggen og motionerede mere, så kunne min hud, måske, blive flottere og hvem ved, helt rynkefri… Som én på 20 år…?

Nej vel, det tror vi ikke på – og jeg dropper ikke kagerne. Vil hellere have glade i bøtten rynker.

Hudyoga

Men, jeg har kigget på en trend, der pt. griber om sig. Nemlig Ansigtsyoga.

Først fordi jeg synes det så mega komisk ud – og for det andet, fordi det, et eller andet sted, giver mening i mine små grås sans for logik.

Du har nemlig over 60 muskler, under huden, i ansigt og på hals. Dem kan du dyrke yoga med.

Muskler der bruges, be- og arbejdes med. Det lyder da fornuftigt at forsøge med opstramning, når vi ved, at hud og muskler bliver slappere med alderen.

Jeg har derfor fulgt et par forskellige gratis introduktionsvideoer og selv sammensat et lille selfiemade øvelsesprogram.

Og jeg kan lide det. Rigtig meget.

Kinderne bliver varme. Kæberne løsnes og panden slapper af. Det giver endda ekstra glød til udtrykket, synes jeg.

Og minimerer – eller ligefrem fjerner yoga’en bekymringsrynker, forebygger nye linjer og hudfolde-sammenfald, så er jeg holdved- og fortsættelsesfan af trenden.

Og køber af et trænings-onlinekursus, så alle ansigtsfiduserne kommer med.

Det tager ikke lang tid, blot 10 minutter 1 til 2 x dagligt. Kan udføres hvor og hvornår det passer dig at finde en grimasse der kan passe.

Jeg gør det mest til TV-Avisen. Øvelserne passer fint til de forskellige indslag med opblæste vigtigpersoner og skrupskøre verdensledere – og ofte også vejrudsigten.

Jeg har spurgt gemalen om det generer ham, at jeg praktiserer øvelserne, der i sofaen.

Han kiggede overrasket på mig – Næh, han havde da ikke bemærket noget særligt… “Dine ansigtsudtryk er da altid… sådan… lettere afvigende-vekslende…”!!!

Når jeg lufter hunden, har jeg dog opdaget, at det er bedst jeg grimasserer på de øde strækninger.

Alderstilpasset hud

Injektioner, laser og plastikniv, er muligheder jeg endnu ikke har overvejet til hverken mit ansigt eller min krop.

Kollagenpulver er også blevet et populært skønhedsprodukt. Hvis altså du ikke er vegetar, da det udvindes af køer (bovine) eller fisk (marine).

Skønhedsindustrien er stor  – Skønhedsidealerne få: Slank, rynkefri – og urealistisk.

Jeg holder mig, indtil videre, til mestnaturlig-migselv. Med fed creme, flot underhud, levet linjer, naturligt nedfald – og grimasser der passer, til en livsmoden 61-årig.

Er du nysgerrig på andre skønheds- og velværerutiner, f.eks. Jaderulleri, Ansigtsmassage og Klang-meditation?

Så skal du straks læse med hos min bloggerkollega Louise, der blogger om sine erfaringer udi de virkemidler  – og sit gode liv, i Odense Havn på TheHarbourgirl

Ved du, hvor godt du ser ud indenunder? Interesserer du dig for skønhedsrutiner? Generer rynker dig?

P.S. Det slog mig lige… Hvis rynkerne tager overekstra-formeget til, så kan jeg jo blot begynde med at photoshoppe dem væk her på bloggen, hihihi.

 

4 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Hej Janet
  Tænker du må have nogle ret gode gener, for du har en flot hud også selvom du måske ikke er overopmærksom på at gøre en masse godt for den. Men måske det er livskvaliteten, den gode af slagsen, der slår igennem
  Og du har da gjort mig lidt nysgerrig på ansigtsyoga. Alene det at det kan udføres i sofaen gør det jo tiltalende
  Tak for den pæne omtale i dit indlæg.
  God søndag skønne dig⛅️✨
  Bedste hilsner
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Livskvalitet er, efter min mening, alfa og omega. Ikke alfafrø og omegaolie, men kage, portvin, gode venner, hyggeligt selskab og masser af grin. Øvelser i sofaen kan virkelig anbefales.

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.