Anbefaling

Af og til vil jeg komme med en Ugens Anbefaling.

Jeg lægger ud med 2 af mine store favoritter:

Mandag morgen modtager jeg 3 – 4 gode nyheder i min mail. Det er en virkelig fin start på ugen.

De bliver sendt til mig fra Verdens Bedste Nyheder, der er et uafhængigt medie, med fokus på det positive, på fremgang, muligheder og håb.

Det er virkelig opløftende læsning – og ret vigtigt, mener jeg, i forhold til et mere nuanceret verdensbillede.

Daglige Nyheder

Aviserne, Tv-Nyhederne og radioen bombarderer os dagligt med katastrofer, vold og ulykker – det hører også med, desværre. Det springer jeg heller ikke over, men der sker altså også virkelig rigtigt meget godt ude omkring os. Det synes jeg de traditionelle medier har noget mindre fokus på.

Det forfærdelige, negative sensationelle og de ulykkelige historier får de største overskifter, præsenteres først i Tv-Nyhederne og ligger øverst i nyhedsflowet på avisernes hjemmesider. De blæses op utallige gange dagligt og bliver derfor let opfattet helt ude af proportioner. Læser du f.eks. kun een avis og ser een nyhedskanal på Tv, så virker verden bestemt ikke som et rart sted.

Og nej – verden er ikke tryg og venlig over det hele. Fake news – real news? Orangefarvede, missilsøgende, klimanegligerende og ekstremreligiøse præsidenter world wide, sult, sygdomme og krig med videre. Men verden er også fyldt med mange lyspunkter og fremskridt, der fortjener lige så store overskrifter, men ofte ikke får det. Det råder Verdens Bedste Nyheder lidt bod på.

Prøv at tage et kig på Verdens Bedste Nyheders hjemmeside. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet – og ligesom jeg starte mandagen med et skud positivitet og tro på, at verden måske er et lidt bedre sted, end du forestiller dig.

hindbaer       

En anden af mine kæmpe store favoritter er Tartelette aux framboise. Den finder du hos den franske bagerkæde Brioche Dorée.

Sådan en kan jeg spise hver dag. Jeg kunne også godt spise 2. Det er en himmerigsmundfuld – Verdens Bedste Kage simpelthen.

I Frankrig kan du finde tærten alle steder, hos bageren, i konditorierne og i supermarkederne. Så ligegyldigt hvor jeg handler ind, når jeg er i huset i Mougins – ja så har jeg kage med hjem, hver gang. Det er måske ikke specielt godt i forhold til kalorie- og sukkerindtag – men mental sundhed sætter jeg ret højt, det er mindst lige så vigtigt som motion. Og halvdelen er trods alt frugt, så…..

2 eller 3 gange

Bagerkæden er heldigvis kommet til min by, Kgs. Lyngby, her i Danmark. Det tager mig 5 minutter at cykle til butikken. Så nu flytter jeg nok aldrig herfra. Jeg er nemlig fast kunde 2 – 3 gange ugentlig.

Tidligere på året var jeg syg med svær stress og måtte ikke spise sukker i den periode – heller ikke Tartelette aux framboise – det var mega hårdt. Havde nærmest abstinenser – og ofte natlige mareridt, alle omhandlende store lækre hindbærtærter, uden for min rækkevidde! Det var uhyggeligt! – Derfor vær OBS på, at kagen kan være vanedannende hvis du har god smag.

Glæd dig selv eller andre

Hvis du har en sød tand – eller vil glæde en med eller uden tænder, så prøv at finde en Fransk bager i dit område – det kan jeg anbefale.

Verdens Bedste Kage passer umanerligt godt til læsning af Verdens Bedste Nyheder.

Det er simpelthen til at blive glad i låget af.

 

P.S. Har du en Ugens Anbefaling, du kunne tænke dig jeg eventuelt tager op på bloggen, så skriv endelig, kom med den…

Lad os dele og få udvidet vores horisont – eller måske anskaffe os en ny last via Ugens Anbefaling.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.