Jeg har netop deltaget i et event, arrangeret af et par seje kvinder, i det KvindeNetværk, som jeg er medlem af.

Netværket henvender sig til stærke, modige iværksættere og selvstændige kvinder. Jeg blev, for et stykke tid siden, inviteret til at melde mig ind – og syntes, efter lidt betænkningstid, at den gruppe hører jeg da også til😊 – Eller vil ihvertfald gerne tilhøre.

Selve eventet var fantastisk. Totalt gennemført, i smukke rammer og med 3 inspirerende foredragsholdere der, med hver deres ærlige fortælling, ramte alle tilstedeværende. Det var stort. Der var masser af tårer, grin, piften, truthorn og lange klapsalver.

Der var også et kæmpe Tag-Selv-Bord med en overflod af min livret, kager. Jeg trillede hjem, forspist, sukkerhypet og overvældet af alle de skønne kvinder, jeg mødte den aften.

En yngre kvinde hev fat i mig, da jeg ankom og fortalte, at hun kender mig! Hun læser nemlig med her på bloggen!

Blev en Livsmoden pensionistblogger lige rørt og stolt? Ja det kan du tro, (Tak Katja).

Det er noget jeg vil blære mig med fremover; at Livsmoden har læsere under 45+ (jeg ved der er andre). Bare kig indenfor uanset alder – og køn. Du er velkommen som hun, han eller hen, ung, yngre, ældre eller gammel.😉

I KvindeNetværket lærer vi at blære os. Som de seje kvinder vi er.

KvindeNetværk – eller et andet Netværk

Hvorfor melde sig ind i et professionelt Netværk? Hvad kan Netværket bruges til – og er det ikke sådan lidt Loge-agtigt?

Ovenstående spørgsmål har jeg også stillet mig selv, inden jeg blev medlem altså. Nu synes jeg selvfølgelig, at sådan et Netværk, og det at Netværke er genialt, hvis du vil og selv bidrager.

Du kan nemlig ikke sidde med hænderne i skødet og gøre ingenting. Du skal ud af din komfortzone, kvinde- eller mande dig op, deltage aktivt og være opsøgende. Det være sig både personligt samt på de sociale medier og platforme, som Netværket benytter sig af.

Netværket giver dig en stor mulighed for at opbygge og vedligeholde relationer. Finde sparringspartnere og kloge hoveder, som du kan suge gode råd fra. Og du kan helt sikkert også puste igen, den anden vej.

Livsmoden var f. eks. lukket for længst, hvis ikke det havde været for et andet Netværk, for alle køn, som jeg nyder godt af og storforbruger (Det kan du evt. læse om her).

Kvinde er kvinde bedst

Hvorfor et KvindeNetværk. Er det nødvendigt, er det ikke lidt “fjollet”?

Næh, overhovedet ikke, det giver SÅ meget mening, hvis du vil have min.

Vi kvinder inspirerer og lærer af hinanden og skaber derved rollemodeller. Dem har mændene masser af, oftest andre hankønsvæsner, men vi kvinder skal ikke kopiere mænd, men være kvinder – stærke, seje og modige kvinder. Der er jo ofte forskellig tilgang til værdier, problemer og løsninger, du ved Mænd er fra Mars og Kvinder fra Venus – og i et KvindeNetværk åbner kvinder op overfor hinanden, på en helt anden måde, end hvis Netværket også bestod af mænd. Mon ikke det samme gør sig gældende for mænd, i et MandeNetværk.

Mænd har som oftest også svært ved at forstå fnisen, høje hvin og spørgen til de supersmarte sko, læbestiftmærket, den nye frisure, graviditetsgener, hedeture m.v. – og alle de kram, sådan et Netværksmøde udløser. Det hører sig, helt naturligt, til i det seje KvindeNetværk.

Netværker

Du har selv et Netværk, ud over din famile. En flok af kvinder og mænd, unge som ældre du kender godt eller perifert. En gruppe kolleger, dine venner og din bekendtskabskreds. Naboer og områdets hundeluftere f. eks. tæller ligeledes med. Folk du henvender dig til, eller ved du kan kontakte i forskellige situationer. Få hjælp fra eller sparre med. Alle kender nogle, få eller mange. Måske går du til en aktivitet og kender derigennem ligesindede. Er du på LinkedIn, Facebook og Instagram opbygger du også et Netværk. Du Netværker uden at tænke på, at det er det du gør.

I et professionelt Netværk er folk blot opmærksomme på at Netværke – og bruge hinanden.

Så – støt, inspirer og bidrag med alt du kan, i dit Netværk. For det er sejt at hjælpe hinanden.

 

Er du medlem og bruger af et Netværk?

Har du gode Netværksråd?

 

2 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Hej Janet

  Jeg synes som dig at netværk er rigtig gode. Jeg synes det er meget inspirerende og lærerigt at møde nogle mennesker, som har nogle andre vinkler på og tilgange til livet end jeg selv har. Og dit kvindenetværk lyder da meget spændende.

  Årh hvor er det skønt at læse at du også rammer det yngre publikum Det glæder mig på dine vegne men overrasker mig egentlig ikke. For du skriver nogle fine indlæg, der berører emner, som rammer mange af os uanset alder

  Bedste hilsner fra
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hej Louise – Ja, jeg må tilstå, at sådan et Netværk er noget mere givende, end jeg først havde forestillet mig. Jeg har tænkt mig at “grovudnytte” det – og er allerede i gang, hihi.
   Og tak for din ros, det suger jeg til mig, nyder og blærer mig lidt med, det har jeg nemlig lært i Netværket er vigtigt.

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.