nok virusramt

Jeg er virusramt igen, sikkert nok, måske, måske ikke…

Midt i ugen blev jeg indlagt hurtigt akut, på Herlev Hospital.

Vågnede med voldsom kvalme og da jeg svingede stængerne ud over sengekanten, kunne jeg faktisk ikke stå ordentligt på benene! Mest fordi der var ekstrem høj søgang i værelset – Og vi var slet ikke på båden!

Det trykkede også ubehageligt i hoved og nakke, så jeg var sikker på, at nathuen måtte være krympet i nattens løb, for det strammede gevaldigt rundt om kraniet.

Afsted i en fart

Nå, fat i gemalen og min læge. Afsted til konsultationen  – og så gik det ellers hurtigt med øjenlysning, rækken tunge, balancegang, blodtryk og jeg skal gi’ dig.

Det faldt ikke specielt tilfredstillende ud.

Lægen kontaktede derfor neurologisk bagvagt på Herlev Hospital, der ville have mig indlagt i deres afdeling lynhurtigt, som nu og i en vis fart.

Det sørgede Tesla og Olsen for skete, helt lyd- og problemløst, men noget gyngende fra mit sæde og perspektiv.

Akutten på Herlev sørgede for maske, kørestol, portør og 2 sygeplejersker, der kvikt, trygt – og igen efter min anskuelse ret skvulpende – fik mig trillet til undersøgelse, hos lægerne på Neurologisk afdeling.

Hvor jeg tilbragte det næste halve døgn og virkelig fik valuta for skattekronerne.

Jeg har derfor straks stoppet mit “brokkeri”, over ikke at få 1.000 kroner fra Mette Overminister’s gavebod.

Hele arsenalet af undersøgelser blev nemlig straksiværksat.

For mistanken var apopleksi. Hvor tid er altafgørende, hvis behandlingen skal være optimal og livsreddende.

I rekordtid, blev mit legeme underlagt flere liters blodstikprøver, Romberg test, EKG, røntgen og MR-skanning.

Portørfræsende i den bølgegangsgående kørestol, fragtedes jeg fra rum til etage. Fra bioanalytiker og radiograf til sygeplejersker og læger.

Kardiologerne blev undervejs også koblet på mit udredningsforløb. Med besked om nytekstra EKG, da jeg selvfølgelig altid kan fremvise en mysterfysisk afvigelse fra normalen.

Hvilket jo er normalt for mig, der aldrig har været helt normal.

Fart på diagnose

Det der føles som en evighed efterfølgende, er svar og konklusion på alle de indsamlede data.

Som heldigvis afbeviste hjerneblødning, blodprop og andre uønskede og virkelig grimme indvortes korporlige ting.

MR-skanningen viste, som sædvanlig, igenting. Der er endnu aldrig fundet noget i mit hoved!

Og jeg er altså efterhånden blevet skannet en del gange, af flere hovedårsager.

Ikke engang den roterende fis i kasketten er synlig…

Hvad forårsagde mon så mit ubehag, usikre dinglende gang og diffuse skelende udtryk…

Tja, bedste bud fra lægerne er nok, at jeg er virusramt på balancenerven.

En diagnose der er omdiskuteret – og for det meste også viser sig at være løse øresten. Der er en meget mere almindelig lidelse. Ørelægen er derfor bestilt til tjek og rotationsundersøgelse. Så kan jeg glæde mig til det…

Jeg tror selv det eventuelt er min problematiske traumatiske nakke, der kan være årsag til svimmelheden.

Det gjorde jeg lægerne opmærksom på, både min egen og dem på hospitalet. Men det blev afvist ret kategorisk.

Og skelen på det ene øje er grundet normaltmanglende syn for sagen – og ved træthed + nu også svimmelhed. Den forklaring accepteredes til journalen.

Virusramt i en fart

De mange timer på hospitalet føltes uendelige og, indtil alvorligheden afblæstes og erstattedes af nok virusramt, lettere bekymrende.

Men på intet tidspunkt var jeg utryg. Følte mig derimod hele tiden, i de allerbedste hænder.

Et positivt, rart, omsorgsfuldt og kompetent personale varetog undersøgelser, efter alle akutkunstens regler.

Det eneste rigtig negative var sådan set min Covid19-test. Og det er jo positivt.

Eftersom jeg var længeretidsparkeret, oplevede jeg vagtskiftet.

Der er man jo lidt urolig for, at noget går tabt. Men jeg sad med, og overhørte overdragelsen af mit helbred, til nyindmødte friske og med på den værste personaleforsyninger.

Virusramt venter

Retur som virusramt

I forvejen er jeg virusramt, gennem de seneste 30 år, af den lede virus som jeg fik mygstukket i mig, dengang jeg arbejdede i Japan. Så en fra eller til gør vel ikke det store. Jeg er ligesom virusramt vant.

Og denne her balancevirus, hvis det altså er den, forsvinder heldigvis, på et eller andet tidspunkt.

I fredags var jeg hos den Kinesiske læge, der behandler mig med akupunktur, mod min MCS. (Læs evt. tidligere indlæg).

Jeg berettede om min dramatiske udflugt til Herlev – og måske nok virusramt igen.

Hun lyttede opmærksomt, kiggede på mig over masken, gennem visiret – og spurgte blot: Har du ondt i nakken…?

Fik så lige 10-20 nåle placeret rundt i skallen – Og tog efter 30 minutters tid hjem, helt smertefri og uden nakkestivhed i venstre side og nærnæsten ingen, ihvertfald kun en mindre, nautisk svimmelhed og nul kvalme.

Svimmelvirus

Undskyld, hvis du synes indlægget er noget kortere – og indeholder mere volapyk og ulæselighed end sædvanligt.

Men det er svært at læse, skrive og ramme tasterne.

For i dag sejler det nemlig igen. Sådan med stiv kuling, hvide bølgetoppe og krusninger inde i midt hoved.

Skal heldigvis til akupunkturbehandling igen mandag. Indtil da, må jeg gå i bredstilling og surfe med på bølgen blå.

Jeg vil lade en sætning stå inden tilretning, så kan du se, hvad en omgang svimmelhed gør ved skriveri:

Så dan så det ud , dajeg ikk e   havd læst og k igget påå reksten 5 ga nge for at rett evt. vurisfejll…

Hihi – Det er til at blive helt svimmel af.

Er du virusforskrækket? Kan du lide søgang? Har du oplevet akutberedskabet i aktion?

 

14 replies
 1. Dorthe hundemoster
  Dorthe hundemoster siger:

  Kære Janet.
  Godt at du “kun” er ramt af øre virus, selv om det kan være slemt nok.
  Og dejligt at du er blevet behandlet godt.
  Jeg har selv oplevet virkelig god behandling de gange, min mor havde brug for akut behandling.
  Heldigvis .
  Hils Elvis, og giv ham et kys på snuden fra hundemoster ♥️

  Svar
 2. Nynne Cohen
  Nynne Cohen siger:

  Kære Janet. Jeg er glad for at høre det ikke er anden sygdom. Selvom virus på balancen er ganske slemt, når det står på dog. Jeg har haft sådan en virus. Og det går heldigvis over med tid. Rigtig god bedring! Kærlig hilsen Nynne.

  Svar
 3. Hanne Rask / Raskeriet
  Hanne Rask / Raskeriet siger:

  Puha Janet. Sikke en omgang, og hvor er du sej. Godt det ikke er alvorligt. Svimmelhed er udefinerbart og ubehageligt og skræmmende. Jeg har også haft den på balance-nerven, og det er jo i følge min overbevisning også, når de ikke ved, hvad de ellers skal sige. Og så er stress en mulighed, men det tænker jeg ikke en ellers lalleglad livsnyder lider af?!
  Rigtig god bedring i hvert fald.
  Knus Hanne

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hej Hanne. Jeg mistænker som skrevet min nakke – og det gør min kinesiske læge også. Så nu bliver den behandlet med akupunktur☀️

   Kh fra Janet

   Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hej Annette ☀️Sådan en omgang klares bedst med lalleglad humor, når nu intet andet virker.

   Kh fra Janet

   Svar
 4. Anonym
  Anonym siger:

  Kære Janet.
  Puha, en oplevelse. Der går så mange tanker igennem ens hoved, man er også bange. Man har så mange spørgsmål også. Er det bare dét eller bliver det værre endnu. Godt det ikke var en apopleksi. Men det kan være en øjen åbner, som siger: pas nu på dig selv..
  Jeg selv røg akut på sygehuset i Oktober. En helt almindelig morgen, jeg havde en fridag fra jobbet, vågnede jeg med hovedpine og svimmelhed. Stod op og tænkte, det var underligt, bare ikke det er en virus. Op af dagen, følte jeg stadigvæk en utilpashed, men også stikkende smerter omkring hjerte, jeg slog det hen og tænkte. Muskelinfiltrationer.
  Da min mand senere kom hjem fra arbejdet, var han af en anden mening og mente jo nok jeg skulle ringe til lægen. Så det gjorde jeg. Fik at vide, jeg skulle komme med det samme. Fik målt mit blodtryk som lå i den meget høje ende 235/109. Pludselig gik alting så stærkt. Kort tid efter lå jeg i en ambulance på vej til Nykøbing. Fik foretaget en masse undersøgelser og prøver. De fandt også en forskel på EKG’et. Der var mistanke på blodprop først siden hen mistanke på forsnævring af kranspulsåren i hjertet. Så jeg nåede også at blive overflyttet til Roskilde. Heldigvis var det ingen af delene. Men en alarm klokke til det forhøjede blodtryk. Jeg arbejder selv i sundhedsvæsenet. Godt nok på en psykiatrisk afdeling. Jeg skal passe på mig selv. Førhen var jeg fast nattevagt, det fik jeg strænge instrukser om, ikke at være mere. Nu er jeg aftenvagt og trives godt med det.
  Jeg havde en rigtig god oplevelse på Nykøbing, men var desværre utryg på Roskilde. Kunne mærke at personalet var stressede og de havde vanskeligheder med sundhedsplatformen.

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Sikke en omgang – og godt dit BT blev opdaget. Super du havde mulighed for at bytte nat med aften – og trives☀️Og alt andet lige, så knokler sundhedspersonalet for at hjælpe os der dukker op.

   Kh fra Janet

   Svar
 5. Kathlyn
  Kathlyn siger:

  Rigtig god bedring Janet !

  Det med at være svimmel pga. virus på balancenerven, ohh jo den har jeg prøvet op til flere gange. Det går derud af med O’høj Kaptajn 😉 Men ondt i nakken mindes jeg ikke at have haft samtidig.
  Håber din næste akupunktur aftale får det mildnet meget for dig 🙂

  kh
  Kathlyn

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Tak Kathlyn – Jeg satser meget på min kinesiske læge, hun kan altså noget.

   Kh fra Janet dinglesøgang

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.