LivsmodenFValg

Min stemme er i overgang  – og nej, det har intet med kønsskifte, indtag af hormonpræparater eller steroider at gøre, men derimod dagen i dag, onsdag den 5. juni 2019, hvor jeg skal til stemmeurnen, ligesom dig.

For jeg har været i tvivl – Rigtig meget i tvivl.

Rød eller Blå

Jeg har taget kandidat-og partitesten x mange de sidste par uger. Resultatet er ikke faldet helt ens ud hver gang – men dog vist, hvor jeg overordnet er mest enig med partiet og kandidaten.

Et parti jeg ikke umiddelbart havde tænkt på. Men sjovt nok et politisk parti, min mand altid har sagt, at jeg er oplagt vælger til. Hvilket jeg kategorisk har benægtet. Denne gang vil jeg derfor stemme på et parti, udvalgt via robotteknologiens hjælp og ikke med hjertet.

Hvorfor har det været så svært denne gang? Normalt er jeg ikke i tvivl om, hvor mit kryds skal sættes.

Det er jo ikke fordi det ikke er svært at vælge fra. Der er jeg helt sikker, det synes jeg er ret nemt.

De der  – øhh hvad skal jeg kalde dem…Ekstremisttosserne… får altså ikke min stemme.

Jeg er godt nok selv en klimatosse og tror også på, at vi der har, skal hjælpe og støtte de svagere, uanset hvor de kommer fra. Men det opfatter jeg ikke som tosset. Sådan er det med ens egne holdninger. De er selvfølgelig helt rigtige.

Jeg har heller ikke den store fidus til et parti, der mener, at vi kan få børn og unge til ikke at starte med at ryge, ved alene at indgyde dem fædrelandskærlig.

Uenige Sammen

Jeg har med stor interesse hørt DR’s radioudsendelse Uenige Sammen. En genial udsendelse, hvor netop mennesker med helt forskellige holdninger satte sig sammen to og to – og fik en snak om uenigheden. Lærerigt, sjovt, berigende og netop det du kan i et demokrati, lufte dine meninger og holdninger i det offentlige rum.

Nej, mine tvivl er i forhold til den mudrede masse af midter- grønne- og venstrefløjspartier. Her synes jeg efterhånden det er svært at skelne dem fra hinanden, og hvad de reelt vil gøre ved de udfordringer der er i samfundet. Og ikke mindst de kæmpe udfordringer verdenssamfundet står over for, med hensyn til klimaet.

Pyha

Drivhusgasser, varme hænder, tidlig pension, ulighed, skattelettelser, investeringer, nedskæringer, cigaretpriser, klimakonto, normeringer, kontanthjælpsloft, flygtninge, 24-årsregel, grænsekontrol, EU-forbehold, broccoli på tallerknen og meget meget mere. Pyha – Stort og småt. Der er rigeligt, for de folkevalgte at gå i gang med.

Udsalg på flæsk

Valgkampen har været en af de længere. Indeholdt alt fra LED-pære til faldende tagsten. Der er lovet mangt og meget. Panik før lukketidsudløst tilbud og overbud.

Jeg undgår altid udsalg. Der er for meget hysteri, dårlige udskæringer og sammenblanding af farverne, det kan jeg ikke overskue – og valgflæsk spiser jeg slet ikke. Alt det gyldne der bliver lovet op til valget, brænder ofte på og skrabes af, når det er serveringstid.

LivsmodenValg19

Demokrati eller demokratur

Flertallet bestemmer, det er essensen af folkestyret. Afhængig af hvem der sejrer, vil du, hvis din side af farveskalaen vinder, leve i et demokrati eller hvis de taber, leve i et demokratur – men du er med til at påvirke udfaldet med din stemme.

Når jeg skal stemme, så tænker jeg altid på verdens diktaturer og de mange steder, hvor specielt kvinderne ingen rettigheder har. Og at det faktisk først var i 1915, at kvinderne, tyendet og de fattige, heriblandt altså også mænd, fik stemmeret i Danmark – Indtil da var det kun velstillede herrer, der udgjorde “demokratiet”.

De år jeg boede i udlandet, kunne jeg ikke stemme til valg i Danmark. Det var jeg ret fortørnet over. Betalte jo ejendomsskat for min bolig – og skulle retur til Danmark igen. Men sådan vil Danmark det.

Jeg måtte acceptere og håbe, at det hele ikke gik fuldstændigt grassat, inden jeg kom tilbage og igen kunne være med til at påvirke.

Det kan jeg heldigvis i dag.

Min stemme er i overgang – men på plads – så nu cykler jeg til Rådhuset og afgiver den.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.