Midtvejskrise Livsmoden

Den der midtvejskrise, som typisk kan ramme både mænd og kvinder omkring 50-årsalderen, har jeg været forskånet for.

Min lalleglade tilværelse fortsatte helt uforstyrret 50’erne ud.

Det er jo altid gået godt, lidtmindre godt og superfint. Lever sådan et normaltdejligt overtilfreds liv. Jeg har derfor aldrig skænket en eksistentiel livskrise nogen særlig overopmærksomhed.

Indtil jeg slog øjnene op torsdag morgen…

Der ramte en, hvad jeg vil kalde, midtvejskrise mig.

Jeg orkede faktisk ikke at stå op.

Lå blot og havde enormt ondt af mig selv – og hele verden – sådan ca. her midtvejs gennem nedlukning af samfundet.

Mette Overminister vil åbne samfundet gradvist op, om en uges tid. Hvis vi fortsætter med spritten, afstand, hjemmearbejde og Søren Sundheds vejledninger. Thorkils tæskehold, fra rigspolitiet, slår hårdt ned og kommer på visitbesøg, hvis du ikke retter ind.

Det er overalvorligt og svært at se hvordan og hvornår vi vender tilbage, til den verden som vi kendte.

Jeg lå der under dynen, medlidensvælgende og havde megasvært ved at kapere uoverskueligheden.

Verden rundt eksploderer arbejdsløshed, konkurser, fattigdom, aktiefald, recession er uundgåelig, dødeligheden stiger, vi går alle og frygter halsonde, luftvejsinfektion – og den lede virus.

Midtvejskrise træning

Op kom jeg selvfølgelig, langt om længe, for der stod en hund og forlangte udgang. Men jeg sprang morgentræningen over.

Udover midtvejskrise, vågnede jeg nemlig også med overømme og forkrampede mavemuskler, inderlår og kæber – Frygtede næsten at være smittet med noget overgrimt og unævneligt, som begynder med C.

Jeg har snart nærmest 8-packs, strutballer, Arnoldoverarmsbiceps og tegneseriekæbelinje pga. hjemmeøvelser, online fitness, ansigtsyoga og god tid til det hele.

Har vist fået overdrevet lidt vel rigeligt, på kropsform- og figuropstramning.

Derfor droppede jeg også motionen fredag – og plejede i stedet min midtvejskrise, til overkommelse, hvilket lykkedes til noget nærnæsten.

Fokus kom tilbage på trivsel, gør hvad du kan, tro på tiltag, hjælpepakker… og håb.

Midtvejskrise opklaring

Og mens virustruede befolkninger tager en TimeOut eller faktisk nærmere en TimeIn, så stråler kloden, dyrene og fiskene.

Tænk, Venedig har fået besøg af fisk i kanalerne! Og delfiner kigger forbi havnene i Sydeuropa. Vandet er blevet så klart, at havbunden nærmest er synlig

Luften er klar over verdens storbyer nu, hvor trafikken er gået i stå. Co2-udledningerne er neddroslet markant.

Seismologerne oplyser endvidere, at kloden er blevet meget stille. Baggrundsstøjen, fra menneskenes færden og gøren, er simpelthen faldet drastisk.

Så målingerne fra de små hjem, hvor bølgerne lige nu går højt, grundet indestængthed, kan åbenbart ikke registreres, af de ellers overfølsomme måleinstrumenter.

Gode tiltag, som f.eks. flere onlinemøder, færre forretningsrejser, mindre pendling, mere hjemmearbejde, tænketanker jeg nok mange overvejer at tage med ved nynormaltilstand igen.

Vil krisen mon ikke ændre vores adfærd, både din og min…

Midtvejskrise tidsfordriv

Midtvejsadfærd

Selv har jeg virkelig ændret adfærd de sidste tre uger, altså endda før min midtvejskrise.

Jeg har udført underligheder. Som forsøgtbagt pandekager, hvilket ikke er sket de seneste 10 år. De blev til den tykke side, men nydtspist af gemalen, der er udstyret med et par søde tænder. Godt med syltetøj på, fik dem til at glide ned.

Og købt puslelæggespil, der godtnok endnu ikke er lagt.

Og gjort rent! Det er jeg luksuspriviligeret ikke vant til – udover sådan lidt daglig afsprit- og støvning. Men rengøringshjælpen er pt. kriseaflyst.

Og jeg har haft telefonkonsultation med min læge. I en hel time! Der er jo nok skravleri at tage fat på. (Kig F.eks Stress).

Opvaskemaskinen kører også dagligt, hvor jeg før blot tændte den 1 til 2 gange ugentligt. Vi anvender overmåde umådelige mængder kaffe/the-kopper, kagetallerkner og portvinsglas. Så husstandens elforbrug er steget.

Nøjagtigt som sukkerforbruget, udløst af trøstekrisekatastrofespisning. Mit gebis svømmer i sukkersødtlage alle døgnets lyse krisetimer. Frygter lidt det, udsatte, årlige tandlæge numåskeskrækbesøg.

Løse elastiklinningbukser er blevet hjemmekontoruniformen – og gemalen hygger i skovmandsskjorter og T-shirts påtrykt lystige fluelystfiske motiver.

Det er lidt sommerhusagtigt, mega upænt men ret råhyggeligt, når nu tiden er, som den desværre er.

Midtvejskig

Jeg så et indslag på BBC, med afslørende foto’s og rigtig gode råd, til de mange hjemmearbejdende.

Når der mødeses på Skype, er det værd at tænke over, hvor du sidder. Render kæresten halvnøgen rundt i baggrunden, sidder du i badet, på toilettet, er der udsigt til kalenderpiger, snavsetøj eller spankingrummet…

Og husk at slukke mikrofonen, når du ikke har ordet. Så slipper kollegerne for slipvindslyde, stønnen, børneskrig, gøen, ægtefælleballade og bøvseri mv.

Jeg har, foranlediget af indslaget, været inde og tjekke mandens kontorvæg ud.

Afsikret ingen afslørende foto’s af mig som bikinibabe eller overfjollehoved. Næ, det er fiskehjulssamlingen, der er til beskuelse, tænker det er OK. Det passer ihvertfald til T-shirts’ene – og udstråler vel en slags gennemført livsstilsammenhæng.

Og jeg gulvkravler fremover, ind med kaffelækkerier, så ingen mødedeltagere opdager en uglet hår- og slaskebukshustru.

Midtvejskrise klarer jeg

Viruster os med stor tålmodighed.

Kun 1 uge tilbage, til lettelse, måske, hvis vi holder ved, ud og klarer en lille midtvejskrise. Og, måske, hvis alt går planmæssigt, overkommer vi det da sagtens, ik’?

Jeg forsøger at tage min midtvejskrise med højt humør, strammen baller og udspilet 8-packs sukkermave.

Og glæder mig over et par af ugens højdepunkter. Nemlig at jeg endelig kom igennem, til mit sædvanlige Irmaonlinekøb og fik en leveringstid, godt nok i næste uge, men bedre end ingenting.

Og lang hyggegåtur med en allersødeste veninde, i højthumørsnakkende og passende afstand.

Flere har spurgt mig, om ikke Stayhome Staysafe giver tid til lidt ekstra blogskriveri. Nej – det lover jeg ikke sker.

Jeg skal nemlig passe min hjemmetræning, mine 3 daglige online kurser og diverse gratis Webinar’s.

Plus gålufteture, indkøbsraids, rengøring, afspritning, madlavning, takeawaybestillinger, pressemøder, bøger, kagethetider, ukrudts- og kælderrumslugning, vasketøj, Netfix, HBO, DR og – Pyha, alt det andet…

Som lidt afslapning og fintænken midtvejskrise overkommen.

Har du oplevet en midtvejskrise? Tænker du adfærdsændring? Trøstespiser du også?

 

10 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Hej Janet

  Tror det er meget naturligt at vi alle får en lille midtvejs Corona krise. Måske er det også usikkerheden om at ikke vide hvor lang tid det her varer.

  Her er tv’et konsekvent slukket undtagen når vi skal hjælpe Barnabye og andre politifolk med at opklare mord. Det er ikke fordi jeg og vi ikke synes at situationen er alvorlig men vi svælger ikke i det. Jeg holder mig orienteret men hopper også de fleste dommedags avisartikler over.

  Med andre ord så prøver jeg at få det bedste ud af situationen og glæder mig over at ingen i nærmeste familie og vennekreds er ramt af sygdommen. Fredag holdt vi online fredagsbar med vennerne via iPad’en og Skærtorsdag skal vi drikke afstandsøl som vi kalder det med nogle af naboerne nede i vores fælles have.

  Så vi finder vi nye måder at være sociale og på dagens gå-time går vi nye veje og på sightseeing i vores hood. Men derfor glæder både Mads og jeg os nu også til at Mette slækker lidt på nedlukningen.

  God søndag til dig, Elvis og gemalen‍♀️

  Kh
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Tak og ditto i Odense Uhh ja, den usikkerhed forstyrrer min hjerne. Men du har ret i, at vi må forsøge at få det bedste ud af situationen, krydse fingre og tæer – og glæde os over lyspunkterne.

   Kh fra Janet

   Svar
 2. Jane
  Jane siger:

  Ingen krise her. Vi er “heldigvis” i gang med en større ombygning, og nu begynder alt det sjove, hvor man virkelig kan se, at der sker noget. Kan dog godt mærke, at vi savner børn og børnebørn, selv om vi er priviligeret at kunne vinke over hækken til dem – men ikke røre. God ide med fredagsbaren, Louise. Den vil vi afprøve med vores venner. En lille krise har vi dog. Et længe ventet besøg i juli af vores søn, svigerdatter og tre børnebørn, som bor i New Zealand, bliver ikke til noget. Al flyvning suspenderet til foreløbig engang i august. Det er vi kede af – har ikke set dem i to år, og de andre søskende herhjemme har ikke set familien i fire år. Heldigvis har vi de sociale medier, men den lille dreng med cyklen er nu snart ved at tage kørekort

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hej Jane –
   Det må rigtignok være svært, med familien så langt borte.
   Håber de dukker op i august.
   Og velkommen i mit lille univers – og
   tak for samtaleidéer den anden dag. Det skal vi have udforsket.

   Kh fra Janet

   Svar
 3. Susanne
  Susanne siger:

  Her går tiden med små gør-det-selv projekter, pletmaling hist og pist, hænge hylder op – sortere køkkenskabe/skuffer, nye planter på kirkegården, arbejde/påskeferie, gåture, isspiseri, serier på tv.
  Smutter i sommerhus i er par dage – hollænderens kan ikke bruge det pt., og så har vi aftalt livepåskefrokost – så er vi sammen hver for sig. Må nok indstille os på at det varer længere end til efter Påske….. desværre
  Usikkerheden er værst – hvad fremtiden bringer – bliver man arbejdsløs – det er min største frygt.

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hej Susanne – Kan godt forstå frygten for at miste jobbet, det må bare ikke ske. Men hvis der igangsættes store anlægsprojekter, som der tales om, mon så ikke ansættelserne er sikre i din branche. Isspiseri lyder fornuftigt og et par dage nordpå bliver dejligt.

   God påske fra Janet

   Svar
 4. Hanne
  Hanne siger:

  Altså så længe der er god krop og tykke pandekager, ville jeg ikke kunne finde på noget som helst at klage over!
  Jeg har mest krise over, hvordan jeg går og ser ud – og vel egenligt ser ud in real life. På den ene side meget befriende at give loss for naturligheden – og roderiet – indtil man så lige pludselig finder ud af, (når der er andre i hjemmet), at man er til offentlig skue på et eller andet virtuelt medie….
  Må ellers melde alt godt herfra so far.
  Nyd påsken. Kh Hanne

  Svar
 5. Kathlyn Reneeh Bjerre
  Kathlyn Reneeh Bjerre siger:

  Her har ugerne været brugt på at indhente serier på Netflix og starte nye serier op. Træne online med min personlige træner og andre som også laver live træninger – en genial måde at vedligeholde sin træning på.
  Og ja jeg gik lidt i stå i disse Corona dage med min blog men er tilbage på sporet, så der kommer snart nyt blogindlæg og mere kød på bloggens sider også 🙂
  Men sådan generelt tror jeg vi er mange som mere eller mindre er gået i stå mentalt, pga. det kaos C laver i vores samfund.
  /Kathlyn

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   De der træningssessioner online synes jeg også er geniale – Glæder mig til at læse med på din blog, selvom jeg helst ikke indtager kød.

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.