Mega meget musel

Mega Royalt og mega meget musseljagt, det stod den på i går.

Sammen med 3 andre modne venindekvinder, foretog jeg et raid, på vores nye aften og weekend udflugtsmål, nemlig det Royale Porcelæns Outlet, på Frederiksberg.

Mega Outlet

Porcelænet, fremstillet siden 17hundredehvidkål, er hele Danmarks. Såvel høj som lav, selv kongehuset, har det.

Iført matchende kongeblåt outfit og spendérpung, frekventerer jeg ivrigt butikken.

Som en elefant i en porcelænsbutik, kaster jeg mig totalt hæmningsløst ind i jagten, på 2. sorteringsvarerne. Flere fejlbehæftet porcelænsstykker er endda yderligere nedsat, end den sædvanlige fejlsatpris.

Udvalget skifter fra uge til uge – Der skal jo være Royale fejl i produktet, før det kommer på hylderne. Så du ved aldrig, om netop dine favoritter er heldigfordigfejlet og outlettet til kundesalg.

På gemalens ordre, kigger jeg også lige ovenpå, i Georg J’s Outlet. Sølvvarer, ståldigenoter, lamper og andet, der er mere i hans interesse, afsøges. Måske kan der her, ligeledes gøres et interessant nedsatpriskup.

Mega mærkeligt

Hvad får mig, og andre livsmodne, med overrigeligt i serviceskabene, til at rydde kalenderen og valfarte til outlettet. Og der falde i svime og nærmest gå i ekstase, over en thermokop og en tallerken…

Jeg får megastore blå øjne og pulsstigning, når jeg afsøger reolerne. Det kan jeg tydeligt mærke.

Er det den håndværksmæssige og kunstneriske oplevelse, af smukke produkter i smeltet og brændt kaolin, kvarts og feldspat…håndpåmalet diverse mønstre, som trigger det autonome ophidselsesystem?

Næh nej – Det er helt aldeles primitivt og urmenneskeagtigt…

Jeg er nemlig på jagt!

Undersøgelser viser, at det er i jagten på noget nyt, du oplever den største glæde.

Du shopper med følelserne. Belønningssystemet i din hjerne aktiveres og udløser en velværefølelse.

Selve købet er sådan set sekundært. Husk det, når du forskrækket kigger dit VISAjagttegns kontoudtog efterfølgende.

Desuden er mennesket et flokdyr. Hvis alle omkring dig begynder at gå i/eller efter et bestemt mærke, så er du, ubevidst, mere tilbøjelig til at anskaffe det samme for at blive socialt accepteret af flokken.

Musselflokken United. Here we come…

Før gik jagten til tekstil- og skomarkederne. Da klædeskabe og skuffer nu bugner af outfit til alle slags jagtsæsoner, er turen altså kommet til overloading af skænke og køkkenskabe.

Royal Jagtrus

Efter jagtrus og hyldeendevenden, i fabriksudslaget, lunch’er vi. Får stillet tørst, kaloriesult, pulsen ned, hygget og kan slappe af ovenpå det ophidsende og berusende mega ragen til sig, udi afbrændte varer.

Som jeg sidder der med indkøbsposer og maven fyldt, kan jeg mærke rusen langsomt aftage. Kroppen restituerer i en tilstand af liflig lalleglæde og afslappethed.

Indtil snakken falder på, hvad der mon kommer af fejlleverancer i næste uge…

Straks udtænker vi nye jagtselskabssammenkomster. Jeg kan mærke næseborerne udvide sig, ørerne stritte og Royal jagtparathed indfinde sig. Uhhhh det bliver godt, mega godt.

Der skal snart lades op igen. Som husets gravbøllebasse, er mine jagtinstinkter i tiptopRoyalorden.

Jeg ser måske nok forholdsvis blid ud, men kan lynhurtigt forvandles til et rent jagtrovdyr, når der skal nedlægges og luges ud i bestanden af fejlslagne eksemplarer. Her træder jeg jagtglad og hjælpsom til, overfor den kongelige leverandør.

De hjembragte jagttrofæ’er flashes på spise- og kaffekagebord. De kan også beundres i køkkenets vitrineoverskabe.

Musselsamlere

Jeg har aldrig, tidligere, været den store samler af porcelænsvarer.

Som ung og nyhjemmefraflyttet, hentede jeg et praktisk startkit i Ikea og købte det legendariske Rondo-stel. Hvidt og mega enkelt. Det holder stadig, nu i fiskehytten i Sverige.

De fleste i omgangskredsen, har efterhånden fået mussel og/eller et af de andre blåstemplede Royale stel.

Nogle er gået helt i sort, andre mixer det hele og de fleste blander lidt. Hardcoretyperne går rent ind med eet stel. Mega mussel all over, både til middag, morgenmad og kaffeslabarrads.

Jeg blander blå mega og hvid riflet. Det bliver for voldsomt på min nethinde, med musselblåt på det hele.

Men… jeg er begyndt at anskaffe fade, fra stellet blå Palmette. Vi spiser mega meget sushi – så det skal vi da dinére Royalt på. De små fade er fremstillet med henblik på det japanske publikum – og sushielskere som husbonden og jeg.

Desværre er de yderst sjældne i outletjunglen. Har kun set et par stykker. Som jeg selvfølgelig Took Away til vores faste fredagssushi Take Away.

Tv-Programmet Luksusfælden’s tilmeldingsblanket venter snart forude, hvis ikke jeg småtter lidt med trofæjagtindkøb. Selvom det er 2, sortering.

Sådan en udsalgssortering betyder også, at din hjerne går i aktion følelsesdopamin  – og der bliver plads til lidt mere i indkøbslykkeposen… Det koster jo billigt…billigere… lidt mindre ihvertfald!

mega stel

Mega mere måske

Forrige Jul, gav vi naboerne i Frankrig, et par kopper til varmt, fra det Royale Julestel. I 1. sortering, bien sûre.

De bliver brugt hver eneste dag, til deres morgencafé. De er simpelthen så extraordinaire megaglade for kopperne.

Jeg har forklaret, at de er til varm vin ved juletid, men nej – det Royale Danois skal frem hver dag. Specielt Madame nabo finder dem utroligt smukke. Monsieur nabo griner blot Royalt – og affinder sig. Bare han får sin café au lait.

Mega kontrolleret, holder jeg mig pt. blot til kongeligt kaffe/kage/morgenmad-stel + sushifade. Er ret glad for vores hvide tallerkner, skåle og fade fra Pullivuyt de France.

Men hvem ved, en dag er jeg måske faldet og fanget grundigt i musselfælden – og skifter det franske klassiske ud, til fordel for det blåmalede megaRoyale danske.

Samler du på porcelæn? Er du også gået megamussel besærk? Hvor udflugter du til, en lørdag eftermiddag?

Du kan evt. også læse, om mine andre oplevelser udi jagtrus.

 

8 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Kære Janet
  Årh hvor skønt med dine og venindernes megamussel jagt-ture. Det lyder til at være sundt for både krop og sjæl.

  Shoppe-genet rusen kan jeg sagtens genkende fra mig og ofte tøj og sko. Men her i vinterferien, mens ham den søde var på ski, var det lidt ‘tuning’ af vores badeværelse, der stod øverst på shoppe-listen. Men mere om det i et kommende blogindlæg.

  ‘Shop till you drop’ kan kurere mangt og meget er min erfaring. Så nyd du endelig dine fremtidige jagt ture og få fyldt på dopamin kontoen

  God våd og blæsende søndag til dig☔️

  Kh
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Ja – Er blevet helt vild med musseljagt, det ville jeg aldrig have troet tidligere, haha. I dag står den på Kunstmuseum og Anna Ancher, det er heller ikke dårligt.

   Ditto over m/vejr og vind/Janet

   Svar
 2. alice
  alice siger:

  Hej Janet!

  Du skriver så levende om din jagt, det er så sjovt og ligeførmanselv er med dig på jagt!

  God søndagstur!
  Kh.Alice.

  Svar
 3. Vejen til Birkin/Annette
  Vejen til Birkin/Annette siger:

  Jeg startede med at samle på Blåkant til min 18. års fødselsdag. Det har jeg fortsat og bruger dagligt. Da Blåkant er gået ud af produktion tog jeg til Lagersalget og købte op af det jeg manglede. Jeg har arvet en del mussel malet og har selv ønsket og fik især til vores bryllup en del Mega Mussel.
  Jeg nyder i dagligdagen at bruge noget pænt procelæn, selvom det bare er en gang pasta med kødsauce.
  /Annette

  ps. Sikke nogle fine Palette fade. Er de købt på denne tur?

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Palmettefadene er fra en tidligere jagt. De ses sjældent i outlettet. Og ja, det er så fint at servere på smukt porcelæn.

   Kh fra Janet

   Svar
 4. Lise
  Lise siger:

  Så underholdende at læse. Og jeg kan i den grad kende den der shoppe rus . Mega skønne ting du har fået købt dig. Jeg har også er fint bette udvalg i mit skab med de blå steger og jeg bliver glad hver gang jeg bruger det.

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hihi – Tak og Ja, man bliver lidt glad i låget, over den der megajagtrusen udi blåt og hvidt, på den kongelige jagtmark.

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.