ikke kun kedeligt

Et kedeligt liv bliver hurtigt alt for kedeligt.

Et statisk og komfortabelt liv uden de større udsving, tenderer til en lettere kedsommelig tilværelse.

For selvom det siges, at være godt at kede sig, tja… så behøver det jo ikke være kedeligt hele tiden. At kede sig, mener jeg.

For mig handler det mest om at have så mange forskellige ingredienser og morsomheder i livet som muligt.

At prøve, se, høre, glæde sig og læse-lære nye ting synes jeg er altafgørende, for at kunne leve et dynamisk, rigt og spændende liv. Det er vigtigt at begejstres, udfordre sanserne, grine, nørde og tilegne sig ny viden.

I disse unægtelige kedelige tider, hvor begrænsninger, hjemmearbejde og mental træthed begynder at hobe sig op, gælder det netop om noget at finde nyt, luft, spas og masser af glædeligheder.

Jeg har godt nok selv holdt forholdsvis lav profil og været ret småkedelig i den forgangne uge. Blot gået til de sædvanlige misbehandlinger hos fysio og ellers gemt mig mest indendørs pga. rusk og regn.

Selv ikke hunden ville frivilligt på gåtur, men gemte sig ovenikøbet ved kald og lokkeri med hundesnor.

Men jeg prøver, uanset vejr og vind, hver dag at tilføre nye oplevelser, læring og sjove tiltag ud af Corona-kedsomheden.

Ligner langt fra opskriften. Men smagte godt.

Ukedelige tiltag

Onsdage har jeg f.eks. indført bagedag. Er der noget jeg ikke er specielt hverken god til eller normalt har større interesse i, så er det bagning. Vil derimod mægtigt gerne spise resultaterne.

Sidst stod den forsøgsvis på scones, i miniformat.

Opskriften fik jeg fra min altid bage-energiske bloggerkollega Lene på Bagvrk. Er du til virkeligt lækkert hjemmebag, så kig endelig forbi hendes bageplader.

Og dagligt sørger jeg for at bruge min krop en smule. Blid yoga efterfulgt af lidt forskelligt sved på panden, er en god kombination.

Ligesom jeg dagligt læser nye fransk gloser, lytter til forskellig litteratur eller nye Podcast og altid går-får frisk luft og cirkulation i kredsløbet, med gravbøllen som selskabs-kavalér.

Mit strikkeprojekt er pillet op og skal om- og opstartes igen. Det kommer der nok til at gå laaang tid og mange dage med. Sådan frem og tilbage.

Der er meget læring i raglan-indtag, kan jeg afsløre.

Har forespurgt i en strikkegruppe på Facebook, og er nu endnu mere forvirret omkring konceptet. Så… er du en overtålmodig raglan-nørd, hører jeg gerne fra dig…

Strik, pil op, strik, pil op.

Torsdage herligt-skinner solen altid ved middagstid.

Det er blevet bestemt her i domicilet (desværre endnu ikke opdaget-overført til DMI’s vejr-udsigt). Vores lille 3 stks. familie skridter derfor rask afsted, i gemalens, overtalt og beordret til, frokostpause.

Turen gik, denne torsdag, omkring købmanden for afhentning af chokoladepakke fra Anton B-Berømt. Hvilket ikke er spor kedeligt at få hjembragt indendørs.

Og fredage, ja der skriver, fotograferer og nørder jeg på bloggen. Hvilket er sjovt og langt fra kedsommeligt. Ikke for mig ihvertfald…

I morgen har jeg inviteret Gemalen i biffen.

Vi slukker lyset i hele huset, finder popcorn-maskinen frem, sætter os på første række, drikker cola, holder hånd og ser “Druk”. Filmen kan nemlig nu lejes via vores Apple-Tv.

Uuuhhh, vi glæder os. Det er snart et år siden, vi sidst har været i biffen.

kedeligt-nej

Chokolade er aldrig kedeligt

Knap så kedeligt

Ugens 2 virkelige fuldstændige opløftende og glædelige hændelser var først Trump’s exit bye bye – og derefter opdagelsen af et 12o millioner år gammelt numsehul.

Fra et rumpehul til et andet, så at sige…

Anusset, på et fossil af en lille dinosaurus, har i den forløbne uge begejstret videnskaben og forskerne. Vidste du det? Eller kom det fuldstændigt bag på dig?

De nedre regioner har jeg kloget mig – og skrevet om før i et slags informativt sundheds- og velværeindlæg. Det er du meget nysgerrigt velkommen til at tjekke ud.

Men Coronatid har fået mig til at kaste mig over mine forskellige nørderier samt nuværende og tidligere fritids-interesser. De er ligesom kommet ekstra op til overfladen, i disse så indelukkede godt med tider.

Ud over selv snart at være tæt på et, så samler jeg på fossiler. Og finder geologi og palæontologi hamrende interessant.

Derfor blev artiklerne, om det nyopdagede bagdelshul, ivrigt læst og fulgt-op-studeret intenst. Jeg kan gå helt i selvsving, når opdagelser udi mine interesser publiceres.

Fundet er nemlig ganske unikt og banebrydende. For aldrig er disse huller set før.

Ud fra formen på åbningerne, dem er der skam mange af, kan sådan noget som f.eks, parringsvaner, køn, gøren og ikke mindst laden bedre bestemmes. Er det ikke utroligt?

Jeg interesserer mig også for sorte huller, som ligeledes blev opdaget ret sent, i 1971 – og selvfølgelig for ikke at få huller i tænderne.

Huller i hukommelsen er en anden, ret spontan, ganske selv-nyopdaget undren  Men det er en helt anden – og noget kedeligere historie, så vidt jeg husker.

kedeligt med fossiler

Ikke spor kedeligt

I det hele taget finder jeg det altid yderst morsomt – og særdeles oplysende at læse om, hvad der dog bruges tid på og forskes i, der ude i videnskabens verden.

Her er et par af de viiiildt spændende overalt epoke-gørende opdagelser og totale nørd-selvroteringer:

New Zealandske forskere har demonstreret, at folk, som bærer sokkerne uden på fodtøjet, har en reel mindre tendens til at skvatte-falde på glatte overflader om vinteren – som f.eks. en frossen vandpyt…

Norske forskere har været på Svalbard og nærstuderet, hvordan rensdyr reagerer på at se mennesker klædt ud som isbjørne… Resultatet stikker nærmest af… For det er hvad dyrene ihvertfald gør…

Australske forskere har undersøgt Heavy Metal-fans, der headbanger. Og påvist, at det er yderst skadeligt for hoved og nakke – og derfor foreslår fans at lytte til Richard Clayderman eller Celine Dion i stedet, uden at headbange.

En yderst tålmodig Norsk, selvfølgelig, forsker, har i 17 år studeret – og netop lige sikkert-bevist, at sæler altså også kan finde på at klappe med lufferne undervands ude i naturen. Indtil nu har man kun set dem gøre det i zoologiske haver!

Et studie i den kategori fortjener da nogle klapsalver, synes du ikke?

Sådan gik min uge og lille verden, med såvel ny viden og bagdele som fordele.

Nye dage, med fokus på ikke kun kedeligt, truer forude. 

“Every man dies, not every man lives” William Wallace/Braveheart.

Hvad går du i selvsving over? Finder du dig i at have det kedeligt? Har du haft en god uge?

 

10 replies
 1. Louise M
  Louise M siger:

  God søndag formiddag

  Årh jeg synes også at Corona kulleret så småt er ved at indfinde sig hos os. Dog har vi fået malet vores køkken/alrum og købt lidt nye møbler. Så kan vi jo heldigvis bruge lidt tid på at redecorate og vurdere hvor billeder mv skal hænges op. First world problems you know

  Det med strikkeriet og bagning har aldrig rigtig sagt mig noget men helt enig i at Lene er en bage-super woman. Og fedt at du har indført en ugentlig bagedag det tænker jeg også gemalen sætter pris på

  Glæden ved marcipanbrød deler vi; årh hvis de bare var sunde, men synes aldrig det er lykkedes mig at finde dem nævnt i de danske kostråd. Måske vi skulke lave nogle Corona kostråd med kage og marcipan hver dag

  Ha’ en skøn søndag

  Kh
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Altså Louise, chokolade er beviseligt sundt og det er mandler også, så marcipanbrød er da totalt ideelle for krop og sind☀️Kulret har jeg altid været, men ja, det eskalerer langsomt til nye niveauer nu.

   Kh Janet

   Svar
 2. alice
  alice siger:

  Kære Janet.
  Tak for en lærerig beskrivelse af mange ting, som jeg ikke har forstand på, man skal lære, så længe man lever.
  Håber du får hjælp til strikning, så dit indkøb af garn ikke er helt forgæves ,pøj, pøj.
  Jeg har et fossil af et blæksprutteskal, det har jeg haft i mange år, sikkert købt i et
  anfald af sindsyge( det var da meget pænt) det sender jeg til dig. Der står, det er
  380 mill.år.
  Min uge har været god, med fødselsdag/ blomster og 1 person til spisning. Jeg blev
  også testet for corona første gang, har fået svar d.d. alt ok= negativ.
  Jeg kan fortælle marcipanbrød er sunde, det bliver brugt til at få proteiner, hvis man
  har det svært med mad, ordineret af sygehus til dårlige patienter.

  Du og din familie ønskes
  en god weekend
  Alice.

  Svar
 3. Roland
  Roland siger:

  Kære Janet.
  Jeg har lige læst dit hverdagsliv op for Lene.

  Det er ufatteligt, hvad der forskes i.

  Vi har lige (i går) udviklet opskrift på sunde marcipanbrød.

  KH
  Roland

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Halløj☀️Den opskrift modtager jeg gerne og helst hurtigst muligt. For æsken er ved at være tom. ☀️ Hils Lene, det må du lige læse op til hende☀️

   Kh fra Janet

   Svar
 4. Vejen til Birkin
  Vejen til Birkin siger:

  Hej Janet.
  Jeg er også ved at være ret så træt af alt det her Corona. Jeg lader op ved at få lidt tid alene. Det plejer jeg at få i bilen til og fra arbejde, med høj musik. Wow det savner jeg.
  Om jeg keder mig… det prøver jeg ikke at tænke på, strikker også og da jeg som dig også piller en del op, så holder garnet også længere og det er lidt rart med de små projekter.
  /Annette

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Jeg er blevet ekspert i strikoppilning, og ganske rigtigt, så holder garnet længe, og der er hele tiden en ny sweater at se frem til, laaangt ude i fremtiden, Hihi. Højt god musik er skøøønt☀️

   Kh fra Janet

   Svar
 5. Tina+Rud+Jensen
  Tina+Rud+Jensen siger:

  Hej Janet.
  Jeg keder mig aldrig. Jeg kan sagtens hygge mig i mit eget selskab. Men selvfølgelig savner jeg familie og venner. Jeg har 2 fætre og 1 kusine,som plejer at ses hver 3-4 mdr. På skift hos hinanden. Det er med påhæng og børn, som ikke er børn længere, men voksne, som også har fået påhæng. Så vi er mange når vi er samlet, men det er altid hyggeligt. Og det er til 3 retter mad og hvad der ellers tilhører dette. Det er vores tur næste gang – engang?
  Arbejder på en psykiatrisk afdeling, men er privilegeret, da jeg kun er der 28 timer om ugen.
  At bage, har aldrig interesseret mig – desværre ville mine børn nok sig. Jeg fik endda en røremaskine for nogle år siden, af sønnen i julegave, men den er kun brugt enkelte gange.
  Men til gengæld, er jeg ivrig med strikkepindene. I øjeblikket er jeg i gang med et par korte bukser til en baby. Vi bliver bedsteforældre igen til marts. Så farmor er i gang. Håber du får hjælp i strikke klubben på Facebook. Har du ellers set de mange smukke mønstre man kan strikke eller hækle på Instergram. Jeg er helt solgt. Men det er rusiske, tyrkiske og andet uforstående sprog, som jeg desværre ikke kan tyde, opskriften af. Men flot er det.
  Jeg hørte godt om den 120 mill. År gammel Dinosaur, som havde et velbevaret rumpehul. Men jeg må indrømme jeg stod lidt af, da jeg hørte at der både kom urin, aff og æg ud af samme hul. Men tænker jeg skal læse artiklen, det lyder spændende.
  Er selv ejer, af et par fossiler, og sjove sten, som finder vej ned i lommen efter gå tur ved havet. Alle ligger fint i et aflangt træ fad i vindueskarmen.
  Fortsat god uge..

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Tak og selv rigtig god uge til dig☀️ Det der strikkeri er godt som tidsfordriv og kommen ned i gear. Jeg piller en del op, men det gør ikke noget, starter jo bare forfra igen. Mønstre kommer til at vente til om lang tid. Glatstrik og rib er, hvad jeg fremtryller pt. Jeg er også sådan een der roder i sten og skaller på stranden, hvilket altid er sjovt. Tillykke med nuværende og kommende børnebørn. Der er jeg lidt misundelig, for sådan nogle får jeg af gode grunde ikke☀️

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.