livsmodenstress

Har du styr på din stress?

Det skal du have, ellers kan du blive lagt nedgå ned med flaget eller måske ovenikøbet ende med at skulle bide i græsset!

Dansk er fyldt med sjoveunderlige talemåder – Nu er stress ikke sjovt – kun underligt og vildt skræmmende. En svær stresstilstand er ikke til at spøge med, den bliver du nemlig syg af og din hjerne tager skade.

Så styr din stress – lær at lytte til din krop. Den er så smart indrettet, at den hele tiden fortæller dig, hvad der er rigtigt og forkert, men det ved du godt. Du ignorerer det bare.

Når du har ignoreret det et stykke tid, så sker der det, at kroppen og hjernen selv tager over. Nu styrer du ingenting, som i ingenting, nada, intet overhovedet.

Stop og sadl om

Jeg ved hvad jeg taler om.

De sidste 2 år har jeg nemlig negligeret alle de signaler og symptomer min krop sendte mig.

Til sidst måtte jeg kaste håndklædet i ringen og søge læge – for sent, viste det sig, da havde den dårlige stress ind- og overtaget min krop.

Det vil jeg gerne advare imod. Bivirkningerne er rædselsfulde. Få hjælp i tide.

Når f. eks. dine underben og det ene øre, halvdelen af dit kranie, ansigt og hals snurrer og sover konstant – bliver det til sidst svært at ignorere, at noget nok ikke er heeelt som det skal/bør være.

Det er ikke blot det ydre øre der sover, nej det gør det hele vejen igennem, altså halvt igennem – der er alligevel noget der stopper hullet derinde, inden næste øregang starter eller ender – afhængig af, hvor du ser det fra.

Jeg har ellers fået at vide, at der ingenting er at se på de MR-scanninger jeg har lagt hoved til! Måske har jeg fået en pind i øret?

Jeg har rendt rundt som en høne uden hoved. Ikke rigtigt anet hvad jeg foretog mig, glemte af og til hvad jeg hed eller hvor jeg boede.

Har tit smerter alle vegne, lider af søvnproblemer og er derfor altid træt som et alderdomshjem.

Hukommelsen gik fløjten og er stadigvæk en by i Rusland. Det er virkelig en syret og uhyggelig tilstand at befinde sig.

Det går lidt bedre nu.

Jeg har alligevel lagt en seddel i min taske, med navn og adresse, lige for en sikkerheds skyld. Der er følger – og de forsvinder nok aldrig helt.

Jeg fik nemlig ikke sadlet om i tide. 

Suppedas

Lægen ordinerede sygemelding, og jeg blev sendt til alverdens undersøgelser, der alle endte med diagnosen: Svær stresstilstand.

Stress er ikke en sygdom, det er en tilstand. En tilstand du kan blive meget syg af – og i værste fald dø af.

Du skal lægge dit liv om og lære at indrette hverdagen på en anden måde, kort sagt; der skal andre boller på suppen.

Aldrig mere stress, få styr på din stress.  Jo tak, det er noget nemmere sagt end gjort.

Nye tider

Jeg tog dog konsekvensen, nødtvungent, og sagde mit job op. Det var svært.

En stor del af ens identitet ligger i arbejdet. Men læger, familie og venner fik overbevist mig om, at det var det eneste rigtige.

Ægtemanden har heldigvis indvilliget i at forsørge mig. For jeg har meldt mig ud, helt ud, af det danske arbejdsmarked, A-kasse og sådan noget. Som svær stressramt bliver du ikke ligefrem rask af systemets og Jobcentrets krav.

Går nu lange ture, med en efterhånden noget mere lavbenet ruhåret gravhund og forkæler mig selv med enorme mængder af ingenting. Det er vidundermidlet mod stress. Ingenting. Det vil sige ro, ro og ro på.

Og så altså lige noget livsmodent bloggeri.

Det er de positive stresshormoner, der frigives når jeg blogger. Det er sjovt at fotografere og skrive indlæg, selvom emnet kan være alvorligt.

Her bestemmer jeg nemlig selv tempo, tid og omgivelser – Kan blogge fra hjemmekontoret, sengen eller haven. Og havearbejde er godt mod stress – f. eks. udskriver svenskerne det på recept mod netop stresstilstand.

Jeg lugede derfor i dag, med det resultat, at jeg nu næsten ikke kan bevæge mine arme. De sover, ligesom de der andre dele af min krop – Så nu vil jeg tage en morfar og få sovet over det hele.

Har du styr på din stress?

Husk altid at lytte til din krop og Pas på dig selv.

 

2 replies
  • Janet
   Janet siger:

   Ja – Det gjorde jeg nok, men det er svært at acceptere.
   Og så har jeg det store held at have en skøn mand, der støtter mig i alt hvad jeg finder på, næsten da:-)

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.