Coronatid

Vi skifter til sommertid i dag, men lever i en coronatid, hvor udsigten til lys forude, virker mørkere, dag for dag.

Grunden til skiftet mellem sommer- og vintertid skyldes netop, at mennesket bør have så meget dagslys som muligt. Grunden til coronatid, er der ingen fornuftig forklaring på.

Jeg havde egentlig besluttet mig for ikke at skrive om corona og krisebekymringer, men det holder ikke.

Mit bloggeri består jo af hverdagsklummer for voksne med humor og WiFi – og hverdagen, din og min er… coronatid.

Om vi vil det eller ej.

WiFi har vi stadig. Humoren kan være svær at bevare, men bør vi ty til ind imellem, for ellers bliver virkeligheden for dyster, selv med mere lys og forår udenfor.

Sommertid er sikkert aflyst næste år – og det håber jeg sørme også, at coronatid bliver.

Coronatid og hjælpentil

Informationerne fra bl.a. Italien og Spanien er skræmmende – og varsler desværre nok, at vi andre, endnu ikke har set toppen af kurven. Selvom der i går meldtes en forsigtig positiv udvikling, dvs. afvikling af coronatid.

Jeg har derfor meldt mig til beredskabet, her i Region Hovedstaden.

Med en avisinterviewet, 78-årig pensioneret overlæges ord; “så ser det virkelig slemt ud, hvis de får brug for mig”.

Men med både en, godt nok forældet, hel og halv sundhedsfagliguddannelse, så kan jeg ikke, ikke melde mig. Det er min pligt. Sådan er dét bare.

Og kan jeg evt. frigøre en mere kvalificeret og uddannelsesopdateret person, til vigtig nødhjælp, vil målet med at bidrage være opnået til fulde.

Jeg husker tydeligt mine praktikperioder, med overbelægning, renden stærkt og følen sig utilstrækkelig, i helt normale tider.

Et par ekstra afsprittede hjælpsomme hænder, selv med anløben faguddannelse, er altid overvelkomne.

Indkøbstid

Ellers, mens vi venter på bedre tider, er jeg kommet på fornavn med GLS pakkepostfyrene. Vi hyggeråber op til flere gange ugentlig, i hoveddør- til indkørselafstand.

For gemalen er gået Biltema- og netindkøbsamok. Han køber alverdens til båd og MC, som han er ved at forårs rodeklargøre.

Så længe vi ikke er underlagt udgangsforbud, satser han på både sejl- og køreture ud i det blå.

Der flyder derfor en lind strøm af emballager, papkasser og boblekuverter ind over matriklen. Det ligner efterhånden 1. juledag, i en storfamilie med vanvids gavengiven.

Ulempen er, at al indpakningshalløjet samler sig i kælderrum og bryggers. Genbrugspladsen er nemlig coronalukket, så vi må vente, til den affaldsåbner igen. Rygter forlyder, det vist nok sker i løbet af næste uge.

Indtil da, foregår tøjvask kun, når jeg kaster mig ud i paprydning og hårdtarbejdende får etableret en smal sti til vaskemaskinen.

Det giver skrammer og skvattenblå mærker, når kasserne flyver om ben og ører på mig, og jeg skal udføre balanceøvelser på pappiste glidebaner, i håb om fripladstilpasning, omkring husholdningmaskinerne.

Jeg regner det ind under hjemmetræning, så giver anstrengelserne lidt mening. Skipper balancebrættet – og da skiferien ikke blev til noget, risikerer jeg istedet benbrud på kassepap. Slipper derimod for virussmittefare i privat afterskihjemmebar.

Egenindkøb

Mine egne beskedne netindkøb er et par dåser chai the – og om lidt en Because I’m Worth It-taske, der passer til mine nye sommersko. Min the- og taskepusher er begge nedlukkede, og nu nødsaget til nødopstart af fragtfrie forsendelser.

De pakker skal jeg hente på et posthus, som, stadig uvant, er et supermarked – og ikke et postpakkehus…

Det bliver en pakkeudflugt med maske, handsker og lommesprit inklusiv.

TVfix I coronatid

Efter en formiddag i kampens og vaskevarmtvands hede, er det skønt at synke ned i Tv-sofa’en og streame et Netfix – evt. også på HBO – eller DR-Live, som iøvrigt, har et supergodt kiggeseværdigt udvalg.

Når aftaler er aflyst – og du helt soloselv står for underholdningen, er det rart indimellem, at skærmlys overtager hjerneaktiviterne. Pjækkeserie- og filmflugt fjerner tankerne fra real life hverdagsdystopi.

På min sene aftenudflugts luftetur, med den ruhårede lavbenede, kan jeg se, at jeg ikke er ene om at flygte ind i Tvkassen og streamingtjenesterne. De fjernsynsblå stuer oplyser nærmest vejen.

Jeg har samlet det jeg selv ser/næsten lige har streametset og gerne vil anbefale videre – Måske får du et par gode semedfif. OBS for firkantede øjne og indendørsgusten hud.

Netfix-tid:

Lilyhammer: Skrupskør og sjov norsk “gangsterserie”. Den ser jeg sammen med gemalen, om aften, når han har lyst. Han trænger også til grin og småskørt, ovenpå alle de daglige krisemøder.

The Norsemen: En anden total crazynorsk serie, der tager tyk strøm på Vikings (HBO-klassiker).

The Stranger: Spændende engelsk thriller-serie, baseret på Harlan Coben’s roman.

Quiksand: Uhyggelig svensk kriminaldrama, om skoleskydning og teenagere i et overklassemiljø.

Unbeliviable: Rigtig rigtig god. Desværre baseret på en autentisk historie om overgreb og stædigt politiarbejde. Stort skuespil.

Andet Netfixeri:

The Crown: Sindsyg flot serie og uovertruffen velspillet. Biografisk historie om den, nulevende, engelske dronning.

Afterlife: Komediedrama, sort sort engelsk humor. Venter utålmodigt på 2. sæson, der kommer 24. april 2020.

Peaky Blinders: Historien om en barsk og rå Birminghambande i tiden efter 1. verdenskrig. Skarplavetladet serie.

Ellers sluger jeg alt fransksproget som f.eks.:

Marseilles: Politisk drama, med Gérard Depardieu som den barske by’s karismatiske borgmester.

Det er godt for sprogøret – og faktisk ligger der en del gode fransksprogetfilm og serier klarparat til streaming.

Selv hvis de ikke er gode, ser jeg dem alligevel, pga. la francais:

La Mante: Neglebidende uuuhyggelig uhyggelig god.

Glacé (eller The frozen dead): Krimithriller i virkelige kolde omgivelser.

Taxi5: Fart over feltet, når biljagterne speedes op, i det kriminelle miljø i Marseille.

Og 2 frisknye engelsksprogede filmfix:

Disobedience: Romantisk drama. Problematisk kærlighed i et ortodoks miljø. Med altid gode Rachel Weisz.

Lost Girls: Autentisk historie, om en moders kamp, for at få politiet til at interessere sig for datterens forsvinden.

Tvtid I coronatid

HBO-tid:

Liar: Tirsdage chiller jeg til denne spændende engelske thriller. En date får fatale konsekvenser. 2. sæson er netop startet.

Har du endnu ikke set The Night Off og The Affair, så gør det nu, hvis du har tid. Det er 2 suverænt helt overfantastiske serier.

Ligesom Killing Eve er det og True Detectives, sæson 1 & 3.  Du kan sagtens se 2. sæson, den når blot ikke, som man siger, hverken første eller sidste sæson til sokkeholderne.

Kig My Brilliant Friend, hvis du er til italiensk. 2 pigers opvækst, ungdom og voksenliv i et Napolitansk slumkvarter, skildres med sydeuropæisk temperament og følsomhed. Filmatisering af E. Ferrante’s Napolitriologi.

Og den 13. april har serien Run premiere – Jeg tror der bliver run på den. Specielt hvis coronatid og nedlukning fortsætter. Det skulle være en komedie-thriller-romantisk-højaktion 7 afsnits serie. Traileren ser ret lovende ud.

Museums-tid

Nu er jeg jo museumsnørd, hvilket pt. er helt udelukket, da bygningerne er totalt aflukket. (Tidligere museumskig)

Heldigvis har mange af verdens allerbedste museer virtuelle rundvisninger. Det er slet overhovedetikke spor tosset at tage på sådan et kulturelt kig.

Ingen generende medkiggere møver eller stiller sig i vejen. Du sparer køkedeligventen og entré, kan rejse hvorhen det skal være, på alle tidspunkter af døgnet, selv i pyjamas, hvis det er sådan een dag. Det er da genialt.

Fordelen for mig er også, at jeg slipper for menneskemængder iført diverse cremer, parfumer og hårvand. Det kan mit overallergiske åndedrætssystem godt lide at være luftfri for. (Tidligere MCSindlæg)

Tjek evt. nogle af mine WorldWideonline-museumsfavoritter:

Travelandleisure.com

Er du til mere kultur, af den Royale slags, f.eks. balletmænd i trikot, så kan jeg anbefale det Kgl. Teaters nye coronatid tiltag. Her kan du streame udvalgte forestillinger, ganske kvit og frit kostergratis: KglXtra

Tid til andre

Endelig, til sidst, er der jo også alle de andre skønne bloggere, med læselysttil blogs, i mit netværk.

Gå på opdagelse hos de seje kvinder og mænd her: Bloggers By Heart

Og – har du ikke allerede gjort det, så hurtigskynd dig at stille uret frem. På den måde, er du allerede 1 time nærmere en fremtid uden coronatid.

Hvad chiller du til pt.? Har du evt. meldt dig til hjælp af en art? Er du gået netindkøbsamok?

 

6 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Kære Janet

  Underholdende som altid og resten af søndag tror jeg, at jeg kommer til at køre en lille film i mit hoved med dig kæmpende sig igennem et virvar af papirkasser i jeres kælder jeg krydser fingre for at genbrugspladserne snart åbner igen
  Her har vi stort set slukket for tv’et altid. Vi ser kun en enkelt nyhedsudsendelse eller 2 om dagen. The Crown var vi i øvrigt også vilde med. Vi er begyndt at høre meget (musik) radio og jeg har genoptaget min kryds og tværs ting

  God søndag til dig & gemalen☀️

  Kh
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Halløj Louise – Sidder netop og samler mig til en omgang papwrestling, der er lavvande i strømpeskuffen. Jeg har også droslet nyheder ned til 2x dagligt – og musik fylder altid stuerne, når der ikke netfixes en time eller to tirsdag og torsdag. Der er rationering på, ellers bliver livvidden overforøget.
   Hyg i Odense/Janet

   Svar
 2. Susanne
  Susanne siger:

  Hej Janet
  Amanda og jeg køber ind (hver for sig) for nogen i karantæne.
  Så går jeg ture i byen til hverdag og kører ud i weekenden, folk er gode til at holde afstand og gå den rigtige vej (ensrettet) rundt om søerne.
  Efter arbejdstid (arbejder hjemmefra) bruges fritiden på at strikke, hækle, bage med surdej og se krimier på TV. Corona fylder meget og har brug for en lille flugt fra virkeligheden – ses på den anden side ☀️

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Hej Susanne
   Krimi og surdej hænger vel lidt sammen, jeg mener, det er vel altid spændende om det virker? Dejligt I har overskud til hjælpen til. Hils Amanda – God uge til jer.
   Kh fra Janet

   Svar
 3. Lene Næstoft
  Lene Næstoft siger:

  Hej Janet
  Jeg blir altid i godt humør, når jeg læser din blog.
  Dagens mange gode forslag til Net Flix kan måske få mig til at overvinde min aversion mod at prøve noget nyt på nettet. Tak for det

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.