BH og kisses

Har du BH på for tiden?

Eller arbejder du hjemme, holder dig soloselv, ser kun de allernærmeste – og har derfor ikke lyst – eller ser nogen særlig grund til at tage BH på?

På mine veninder og andre kvindelige bekendtskaber, kan jeg forstå, at hvis der overhelhovedet er noget som helst positivt ved coronatiden, så er det muligheden for at gå rundt og være et BH løst og barmfrit svingende kvindemenneske.

Intet BeHov for BH, når tiden nu ikke er til at gå ud og være sesselskabelig. En BH BeHøver åbenbart ikke indgå i påklædningen, når vi blot tusser rundt inden for husets fire vægge, er i haven eller tager jakke på og går ud og handler.

Kan vi kvinder blive enige om én ting, så er det vist den dejlige rene velværefølelse vi oplever, når BH’en ryger af, efter en lang og ophængt dag.

Af med BH

BH BeHov

Hvad er det lige med den der BH…

Hvorfor går vi med beholderen, når nu de fleste sådan set ikke bryder sig specielt meget om den, og gerneglad  fravælger klædningsstykket, ved enhver given anledning.

Måske har du skippet den i 70’erne’s kvindeoprør eller i 2017, hvor der opstod en mindre BH fri og løsgående trend. Men de fleste af os, iklæder os pr. automatik tekstilstykket hver dag, i normaltid ihvertfald.

Jeg har selv droppet den de mestfleste dage. Nu har jeg heller ikke så meget at skåle med, er rimelig fastsiddende og ser sjældent nogle tæt på til hverdag.

Ud over gemalen selvfølgelig – og han opdager som regel hverken det ene eller det andet. Har jeg lavet mad, smiler og er lalleglad, er han altid lykkelig, BHiklædt eller ej.

Min research, udi hvorfor mon behovsbrug, viser sig også at handle om “de andre”, omgivelseerne, kulturen og moden.

Vi tager helt enkelt BH på, fordi det hører til i vores kultur.

Fordi omgivelseerne forventer-forlanger, at vi bruger brystholder og dækker brystet formettil, når vi færdes på job, i gadebilledet og i selskab med andre mennesker.

Bryster må ikke dingle, duve og kunne ses gennem tøjet. Slet ikke brystvorterne. Det virker “anstødeligt”, i vores kultur.

I flere artikler har jeg læst, at kvinder der voverbevæger sig BH-løse rundt, tit får negative bemærkninger med på vejen – og, at de modtager dem fra kvinder!!

Så meget for retten til at være sig selv, når underliglagt kultur, nul søstersolidaritet og selvbestaltet BHpoliti hersker…

BH Hvid

Brystkig

Brystet består af fedt, mælkekirtler og collagen. Og dukker, helt naturligt, op i puberteten på den feminine del af menneskeheden.

På den maskuline del af befokningen, kan de af og til ses komme til syne i, sådan typisk, 50-års alderen. Helt uden forventning og foranledning til BH brugsanvendelse…!

Som du ældes, trækker barmen lidt sydover, fordi mængden af kirtler og collagen mindskes og dine fedtdepoter vokser – That’s life.

Rygning sender busten i fasttrack fart sydpå, fordi stoffer i tobakken nedbryder collagen. Til gengæld er mørkt chokolade det rene guf for dine bryster. Det gør dem fastere, pga. noget syrefast i chokoladefedtet, som aflejres i vores fedtvæv.

Chokolade burde så vel også give faste baller og lår… og mave…! Hm, måske er brystet bare mere modtageligt for lejrophold.

Et gennemsnitsbryst vejer cirka 500 gram, og din barm udgør cirka 10 procent af den samlede fedtmasse i din krop.

Bryster der aldrig er lukket inde i et brysttekstil, har styrket brystmuskulatur og brystvorter, der i snit sidder 7 mm højere.

Forskningskig

Den franske barm- og sportslægeforsker Professor Rouillon har udtalt: “Medicinsk, fysiologisk og anatomisk – har brysterne ingen fordele ved at blive fornægtet tyngdekræftens lovmæssigheder”.

Han anbefaler kvinder at smide BH’en.

Medmindre der er tale om et sæt meget store af slagsen, hvor BH’en støtteaflaster. Ligesom den kan være praktisk ved visse sportsgrene, hvor du kan forestille dig barmen svingergenerer i vejen.

Boksning og brydning måske…Her skal modstanderen helst slås ud af dine andre ekstremiteter. Ellers er brystets bevægelse formet i et 8-tal, så det kan eventuelt indgå i slagangrebs tekniktaktik.

En 2. og seriøs videnskabelig undersøgelse har bevist, at det er specielt godt for mænds velbefindende, med et par minutters kvindebryst stirrekiggeri om dagen. Det kan simpelthen forlænge deres liv med op til hele 5 år!

Det forklarer jo en del…Fremover skal vi måske bære lidt over med kiggeriet, det er simpelthen ren og skær overlevelse, der er årsagen…

Undersøgelsen siger ikke noget om det også gælder for kiggen mandebryster. Den vinkel har forskerne, mandlige?, mærkeligt nok ikke haft tid til at studereundersøge – eller se nærmere på.

En 3. noget alvorligere og mindre undersøgelse, der derfor skal tages med et gran salt, viser, at kulturer, hvor kvinder ikke går med BH, næsten ingen tilfælde har af brystkræft.

Teorien går på, at en stram BH påvirker blodtilførelsen i lymfekirtlerne omkring brystet. Kirtlerne har betydning for immunsystemet og kroppens forsvar mod invaderende celler.

BH modeller

BH’en, i den udforming vi ser nu til dags, er omkring 600 år gammel. Der er ihvertfald fundet nogle udslidte og veltjente brystlivstykker i Østrig, som er fra 1500-tallet. Så længe holder de altså ikke.

Det anbefales at skifte dem, når de bliver slappe, udvaskede, stive eller din buste og krop ændrer sig. Du ved, med alderen og det der depotfedtede noget.

Ifølge eksperter i lingeri, så går 3 ud af 5 kvinder med en forkert størrelse og/eller model!

Der er også rigtig mange at vælge imellem. Det gør det svært at overskue, hvilken type der mon passer dig og dine bedst.

Selvsiddende, stropløs, balconette, bracelette, push-up. bøjle og trekants. Wonderbra, Free Bra, sportsBH, AmmeBH, foruden den sexede BH, søndagsBH’en og ikke mindst panikBH’en (som går til det hele).

Farve og form er bestemt af tidens mode og kropsidealer. Stritstrut eller fladtrykt, det skifter over tid.

Jeg synes en BH er lettere anstrengende. Bryder mig ikke om noget der strammer, kan mærkes, skal hægtes, har bøjler, gnaver og efterlader mærker, synligt armhulefedt og rygdeller.

Jeg har derfor fundet nogle såkaldte Soft Bras hos Femilet, som passer mig perfekt. Dvs. de er uden hægtenlåse, metalstivere og alskens push mig up her og der og altså slet ikke noget bras.

De fungerer nærmest mest som en lille top og skal bare på over hovedet. Hænger mig ikke op i BH-mode og kropsidealer. Det er klart en af fordelene ved at blive Livsmoden – alt skal være behageligt – hængepartier er ikke så vigtige.

Og tit har jeg faktisk blot en top eller chemise på. Man er vel kulturel, uanstødelig og inddækket.

FrihedsBeHov

I morgen, og den 18. maj, lukker samfundet mere op igen. Næsten normale tilstande nærmer sig.

Det kan kun gå for langsomt – og mon ikke, vi alle glæder os til en velkendt hverdag. Ud med løse bukser og forvaskede t-shirts – ind med de pænere outfits – og brystholderen.

Eller har dit BeHov for at bæreanvende BH ændret sig?

Foretrækker du kavalergang, strut og bøjler? Eller får dine attributter mere frihed og luft i fremtiden?

Måske har nyligt anlagte coronadeller ligefrem nødvendiggjort, at du skal ud og indhandle ny BH…og bukser og bluser.

Jeg synes nogle af mine Bras er begyndt at stramme i omkredsen.

Årsagen er sikkert al den lockdown-chokolade jeg har indtaget de sidste mange uger –

Og som, meget snart ved forsat overmængde indtag, noknær skulle unødvendiggøre brug af ophæng.

 

P.S. Bare rolig, næste søndag tager jeg ikke mere undertøj op eller af på bloggen, selvom underbukser også har en interessant historie. Næh, søndag den 17. maj er der 2 boganmeldelser – og “Vind en af bøgerne” konkurrence på Livsmoden.

 

6 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Jeg må være ærlig og sige, at jeg har faktisk aldrig helt forstået hvorfor nogen synes det er undertrykkende at bruge en bh. For mig er det en beklædningsgenstand lige som et par strømper eller en t-shirt. Og den har nu heller ikke generet mig synderligt her i Corona tiden, så på den front er alt som det plejer her på havnekajen
  God søndag til dig & gemalen☀️

  Kh
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Næh, det er jo et frit valg. Tænker nok det handler mere om, netop forkert størrelse og model, der så bliver lettere ubehagelig at have på. God søndag til dig og ham den søde☀️

   Kh fra Janet

   Svar
 2. alice
  alice siger:

  Kære Janet.

  Jeg ynder også at gå uden BH herhjemme, når jeg ikke skal noget!
  Til min konfirmation havde jeg BH på, her begyndte det, var det nødvendigt?
  Det kan jeg ikke huske? Min mor synes nok, det passede til kjolen, hun havde syet.
  Så hos mig er det blevet en vane, som så mange andre ting.
  Har man været ude en hel dag/aften med BH, er det en skøn fornemmelse, når den
  tages af igen, det føles nu dejligt!

  De bedste hilsener
  Alice!

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Ja, det er også det de fleste fortæller mig, at den er skøn at få af. Og hjemme har vi frit spil og intet behov for andet, end hvad vi selv synes er godt: Med eller uden.

   Kh fra Janet

   Svar
 3. Vejen til Bikin/Annette
  Vejen til Bikin/Annette siger:

  Jeg har altid bh på. Det er ikke bare en vane, det er for mig også mere behageligt end uden. Jeg har til gengæld så kun samme model i flere farver, da den sidder behageligt, men det er med bøjle, som nogen hader. Desværre er den gået ud af produktion, så jeg skal snart på jagt efter en ny favorit. Det skal være jeg skal genlæse dit indlæg og svare igen om 1 års tiden, hvis jeg ikke har fundet en god erstatning 😉
  /Annette

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Det er så godt, når man finder det helt rigtige – Jeg har derfor flere ens modeller i både bluser, bukser, sko og soft bras. Køber dem så blot i forskellige farver.

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.