August 2020 Mougins

August 2020, har unægtelig været noget anderledes, end tidligere års auguster.

Både i Danmark, resten af verden – og her i Frankrig, hvor vi residerer i huset á Mougins.

Vanligtvis suser vi rundt alle vegne, tager på udstillinger, festivaller, museer, markeder, længere udflugter i baglandet – og spiser en del ude. Både for meget og mange steder.

Når gemalen jobber, plejer jeg at hoppe på bussen til Cannes – føre mig frem og spille oversmart op og ned ad Croisetten, gå på caféer, lunche, ligge på stranden, bade, megaose og foretage shopperaids i mine yndlingsbutikker.

Men ikke denne august – eller sommer.

Selv min Instagram-veninde i Cannes, er fysisksprunget over. I samråd med hende. Vi sms’er i stedet.

Hun har nemlig dagligt kontakt til multimange mennesker i sin smykkebutik. Og der er nøjagtigt lige så mange mennesker på gaderne, som normalt i Cannes om sommeren. Det vil sige enormtmega overmange. Så, desværre, better safe than sorry.

Nu er jeg også stadig lettere skravlet og ramt at svimmelhed, så vi venter. Vi luncher og seshygger en anden – og på alle områder, mere sikker gang.

August sommer 2020

August bag masken

Alt er selvfølgelig anderledespåvirket pga. coronavirussen.

Tilfældetallene har været stigende her sydpå henover sommeren. Derfor har Frankrig indført maskepåbud stort set all over. Også på arbejdspladser, i kontorlandskaber osv.

Når temperaturen sniger sig op omkring 36 grader, er sådan en lun dæksag det sidste du har lyst til at tage på.

Jeg har desuden svært ved at tåle dem. De er behandlet med noget kemiskmask, som mit hypersensitive åndedræt reagerer på og får min hud til at svide. (Lidt om MCS).

Bliver du snuppet med bart og åbentlyst maskefrit ansigt, så vanker der 135 euro i bøde. Det gælder altså om at dække sig ind.

Du må heldigvis tage masken af, når du sidder ned og spiser. Rejser du dig for at visitte afsides førunderefter måltidet, skal den på, indtil du sætter dig igen.

Og husk, masken skal sidde ordentligt. Ikke noget med miskmasksjusk. Du skal trykke den godt ned omkring næsenryggen og trække den helt ind under hagen, dem alle vel at mærke.

Fordele, hvis vi ser bort fra fangen virus, er skjulen pluskæber, nul anstrengt smileri, usynlig hønserynkemund, eliminering af dårlig ånde – og du sparer lidt på læbestiften.

Ligesom rækken tunge er godtskjult og risikofrit, hvis det tilfældigvis er humøret.

Mougins i august

I august er vi blevet i Mougins og har holdt os til hus, have og spa, plus småsnakken med naboerne. I behørig afstand. På vores lille sti bærer vi ikke maske, den kommer først på, nede ved hovedgaden.

Hurtige fourageringstogter, behørigt viruspåklædt, er foretaget til supermarked, slagter, grønthandler og bager  – og småturene med den ruhårede lavbenede, er hurtiggået omkring matriklen.

Vuffen orker ligesom heller ikke noget i heden, det selvom kræet er fritaget for maske. Kun hvis bøllen er bidelysten, skal der afskærmes.

Vi havde planlagt en masse småprojekter, nu vi alligevel ikke skulle føjte omkring.

Du ved… malet histpist, skruet herder, grovsorteret og ryddet kælderen mv.

Men alt er udskudt. Til det bliver køligere, senere på året, eller næste år…

I stedet har vi brugt livet på wellnessophold i spa’en, spillen sequence, læsning, hyggesnak, kagespisning, kølige drikkedrinks og ellers siddet med benene oppe, inde i skyggen – og bare stornydt tilværelsen.

Med ro på, virkeligt helt ned i laveste gear, total doven dvaskeskab, ingen planer lagt – Og det har været helt vidunderligt.

Selv mine daglige yoga-pilates- og benspjætsøvelser er oversprungne. Det er blevet til lidt træden vande i spa’en og hundeluftning i slowmotion.

Sene aftner, vælger vi på skift et Netflixfix – Jeg har gang i bøgerne på IPad’en, når der bliver vel rigeligt for meget motorsportsdoku og fluefiskefilm. Ellers veksler vi mellem drama, komedie og action med rå meningsløs vold.

Gemalen har godt nok overstået ferien og haft travlt på jobbet, men jeg er forblevet i rolig nyden stiltilstand.

Ude og skåle

Det heftigste vi har oplevet, var en ultrakort tur til Gourdon. En lille bjergby 20 minutters kørsel borte. Jeg skal altid forbi og kiggehandle, da det er der jeg køber de skåle, som er gået hen og blevet til en mani.

Er der kommet nye motiver, andre farvekombinationer? Ja, så MÅ jeg have fingrene i dem.

Det blev til 10 min i Gourdon, der var simplethen oversort af turistmennesker. Spritdunst, masker og masen gjorde, at vi hurtigfortrak efter mit lynkig og handel.

Ellers har vi brunchet og hilset på i L’epicerie Coste i Mougins, hvor Eve og Stefan huserer og gør oplevelsen til en altid kæmpestor fornøjelse.

August 2020

Sidste stik

Der kan være mange mosquito’s hernede om sommeren. Ofte ligner mine lår bobleplast pga. myggestik. I år har der heldigvis ikke været ret mange. Lårene ser helt almindelige alderstegne ud.

Sikkert måske nok, fordi naboen har gravet en tussegammel antikvarisk vaskeplads fri – og fået reetableret flydende adgang fra dens kilde, samt sat fisk i stenkarret. Strømmende vand og sultne fisk, holder myggetallet nede.

Før har der jo, ganske ubemærket, stået et uforstyrret stikmygparadis, gemt under al vildvæksten i deres baghave.

Hele området hernede gør iøvrigt en stor indsats i bekæmpelse af myg. Der er nemlig indrejst uvelkomne blodlystne Tigermyg i regionen.

Stiksataner der kan medbringe og overføre diverse tropesygdomme, som ikke bare lige klør lidt. Dengue feber og Zika f.eks.

Jeg har stor respekt for mygstikkeri og virusser, hvorfor kan du evt. læse om i et tidligere virusindlæg.

Vi kører retur til Danmark inden længe.

Der forekommer svirrerygter om, at Danmark måske lukker for Frankrig, da smittetallet pt. er overskredet med de 30 pr. 100.000.

Men i skrivende stund, er landet stadig gult og derfor åbent for ind- og udfærden til og fra Danmark.

Vi vil, under alle omstændigheder, få dropin-taget test, straks vi er kørt fra færgen i Rødbyhavn – og holde os til foreskrifterne, indtil resultat foreligger.

Jeg er tidligere testet negativ – og forventer, som vanlig positiv lalleglad, ny rendyrket negativitet.

Er du coronatestet? Har du haft en dejlig august? Oplever du gener ved maskebæring?

 

6 replies
 1. Louise Møller
  Louise Møller siger:

  Kære Janet

  Lyder til dig og gemalen har haft en skøn august på trods af Corona restriktioner. Og uanset hvor varmt og træls en ansigtsmaske er i nogle situationer, så er det sgu god stil at passe på sig selv og andre. Wearing is caring. Punktum

  Jeg er i øvrigt coronatestet et par gange og alle gange er jeg testet som værende Corona fri.

  Håber hjemturen til DK kommer til at foregå lige så smooth som turen til Frankrig

  Skøn søndag til gravbøllebassen, gemalen og dig☀️

  Kh
  Louise

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Tak Louise☀️Nemlig, helt rigtig God Stil at passe på hinanden. Kan forstå, Danmark også indfører maske mv her og der. Vi må bare rette ind, så længe virussen huserer og gør livet besværligt worldwide.

   Kh fra Janet

   Svar
 2. Tina Rud Jensen
  Tina Rud Jensen siger:

  At slappe Max. af på ferien er ikke, at kimse se. I de tidligere år, når vi var på ferie i det franske, var i næsten dagligt ude og opleve et eller andet, inde som ude. Og inden vi så os om, skulle vi tilbage til Danmark. Jeg syntes at ferien gik alt for stærkt. Så nu slapper vi meget mere af. Vi kører stadigvæk nogle enkelte ture. Vi elsker jo bjergene og naturen. Og Gourdon hvis vi er i nærheden. Heldigvis var der ikke så mange turister i juli måned.
  Da vi ferierede i Juli, havde vi også mundbind på. Det var et krav på tankstationer og i offentligt transport, men det var oppe til de enkelte butikker, men vi brugte det altid også når vi gik på restaurant. Vi hørte godt nok, at de ville gøre det til et krav, da vi rejste dernede fra.
  Jeg synes, nu også at franskmændene er gode til, at respektere restriktionerne, hvorimod herhjemme virket det til, at folk slækker på restriktionerne. Folk er trætte af det. Og det er unge som gamle. Oplever tit når jeg er ude, at handle, at folk bare går ind foran en, når man selv står og venter i fx. Grøntsagsafdelingen. Eller i køen, er det tit ældre mænd, der bare træder ind foran én. Når man så påpeger det, siger de enten : nårh ja og flytter sig, eller de siger de er trltte af det. Så jeg har altid et mundbind i tasken.
  Jeg er selv blevet tjekket for Covid 3 gange og alle gange er negative. I forbindelse med mit arbejde i Region Sjælland, bliver jeg testet hver 2. Måned.
  God tur hjem til Danmark.

  Svar
  • Janet
   Janet siger:

   Tak Tina☀️Nogle gange er der så mange planer, segøren og oplevelser i ferien, at det er helt afslappende at begynde hverdagen igen. 2020 er måske året, hvor vi får øjnene op for ro, det nære og ikke mindst vigtigheden af at passe på os selv og andre, i alle henseender. Franskmændene er som altid velopdragne og høflige i deres omgang med andre – og da der er ret kedelige høje smittetal og mange dødsfald, så bliver restriktionerne taget alvorligt. Ikke så meget bøvl, for næsten alle franskmænd kender nogle, der er eller har været ramt. På gemalens arbejdsplads, er der f.eks en kollega med alvorlige eftervirkninger og flere af vores naboer har mistet venner, så…ingen tager let på situationen.

   Kh fra Janet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.